Vissza a nyitóoldalra

Árva Pál

Árva Pál a Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium gyakorlati oktatásvezetője, 1971. óta dolgozik a Hild József Szakközépiskolában, illetve annak elődjében. Ebből a 39 évből 6 évet szakoktatóként, 29 évet gyakorlati oktatásvezető helyettesként, illetve 2006-tól napjainkig gyakorlati oktatásvezetőként tevékenykedett. Nyugodt, kiegyensúlyozott gyermekszerető pedagógusként mindenki minden tekintetben számíthatott rá. Nagyon ritka, de üdítő jelenség, amikor valakit mindenki szeret, hát Ő ilyen, és ha valakire, hát rá biztosan illik "rendes, becsületes ember".
Vezetőként nagy részt vállalt a Phare-program végrehajtásában, ami az első lépés volt egy igazi középiskola megteremtésében. Aztán jött a költözés, az új hely átalakítása, berendezése, melyben nagyon nagy szerepet vállalt.
Végre tanműhelye lett az iskolának és saját erőből magas szintre fejlesztették és folytatják ezt a mai napig az Ő koordinálásával. Mert a fejlődés nem állt meg a képzési struktúra területén sem, hiszen a szakközépiskolai képzés előrevetítette a technikus képzés bevezetését, ami a gyakorlati oktatás vonatkozásában óriási kihívást jelentett. Aztán jött a Szakiskolai Fejlesztési Program nem kisebb kihívásokkal, ahol Árva Pál újra csak fáradhatatlannak bizonyult.
Ezen felül kötelességének érezte a tehetséggondozást is, így aztán nem csoda, hogy tanítványai számtalan szép helyezést értek el az országos szakmai versenyeken.
Több évtizedes lelkiismeretes munkája elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet érdemelte.

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2010 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

Kapcsolódó linkek: