Vissza a nyitóoldalra

Dr. Molnár Attila

Pályakép >>

Beszélgetések, cikkek, interjúk >>

Díjak, kitüntetések >>

 

"Dr. Molnár Attila a dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal informatikai és közgyűlési osztályának vezetője – aki azonban hosszútávúszásban, vagy más néven maraton úszásban elért kiemelkedő eredményei alapján öregbítette Dunaújváros sportéletének jó hírnevét.
Sportteljesítménye nemzetközi szinten is egyedülálló. 1991-ben – az akkori profi hosszútávúszó világbajnokságnak hívott – Capri-Nápoly 33 km-es távon, negyedik helyezést érte el. 1994-ben Világ Kupa versenyeken érmes helyezéseket, majd 1995-ben két Világ Kupa versenyen is győzött az Egyesült Államokban és Argentínában, ahol korábbi Európa és Világ bajnokokat is megelőzött. Az 1994/1995-ös évadban profi hosszútávúszó világbajnoki címet nyert. 1994-ben Csehországban Európa-bajnoki bronzérmet szerzett férfi 25 km-es távon, 1994 és 1996 között összesen 18 hónapig a hosszútávúszó világranglista vezetője volt.
Érdemei között szerepel, hogy dr. Molnár Attila háromszoros hosszútávúszó magyar bajnok, sőt 1989 augusztusa óta a mai napig csúcstartója a Balatonfüred-Siófok közötti 12 km-es távnak, 2 óra 28 perc 36 másodperc-es idővel. 1999-ben az Egyesült Államok Úszó Szövetségének illetékes bizottsága beválasztotta őt a floridai Fort Lauderdale-i "Halhatatlan Úszók Panteonjába", ahol a neve olyan kiemelkedő sportemberek között szerepel, mint például Darnyi Tamás, vagy Egerszegi Krisztina, a legismertebb úszó olimpiai bajnokaink.

Sportteljesítményének elismeréseként a közgyűlése idén a "Dunaújváros Sportjáért" Díjat adományozza a remek sportembernek!"

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2012 - Dunaújváros Sportjáért Díj