Vissza a nyitóoldalra

DVCSH Uszonyos és Búvárúszó Sportegyesület

A búvárcsapat története >>

Interjúk, cikkek, beszélgetések >>

Díjak, kitüntetések >>

"Hazánk az 1960-as években kezdett megismerkedni az uszonyos és búvárúszó sportággal, amelyben Dunaújváros úttörő szerepet játszott a Búvár Klub 1970-ben történt megalakulásával. A romantikus víz alatti élet megismerésének lehetősége vonzotta a fiatalokat. Városunkban az elmúlt 40 év alatt az uszonyos és búvárúszás területén kiemelkedő eredményeket értek el. 
A világ- és Európa-bajnokságokon, világjátékokon a versenyzők 30 első, 77 második és 67 harmadik helyezést szereztek. A Magyar Bajnokságokon is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, közel 800 országos bajnoki cím megszerzésével. A DVCSH Uszonyos és Búvárúszó Sportegyesület versenyzői az elmúlt tíz évben, Világkupákon, Európa-bajnokságokon, Tájékozódási Világbajnokságokon, Junior Európa-, illetve Uszonyos Európa-bajnokságokon bizonyították, hogy a világ élvonalában a helyük. 
A sportegyesület sikeres szereplésének alapja a magas színvonalú szakmai munka és a sportolók szorgalmas, rendszeres munkája. Mind a gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt sportolók, mind pedig az edzők kitartó, sikeres munkájának elismeréseként a közgyűlés  a "Dunaújváros Sportjáért" Díjat a DVCSH Uszonyos és Búvárúszó Sportegyesület részére adományozza. "

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2011 - "Dunaújváros Sportjáért" díj