Vissza a nyitóoldalra

Gaálné Pásztorka Anna

Pályakép >>

Beszélgetések, cikkek >>

Díjak, kitüntetések >>

"Gaálné Pásztorka Anna tanulmányait Győrben, majd Pécsett, a Tanítóképző Főiskolán végezte, 1974-től öt éven át a Dunaújvárosi Kohász Torna Szakosztályában utánpótlás edzőként dolgozott. Első tanítványai között Pánczél Miklóst, valamint a későbbi olimpiai helyezett Supola Zoltánt is említhetjük, akinek több éven keresztül volt nevelő edzője. 1977-1992 között a Ságvári Endre Általános Iskola testnevelő tanáraként dolgozott. Az itt eltöltött tizenöt év során atlétikai csapatai a diákolimpiai versenyeken mindig eljutottak az országos döntőkig, túlnyomórészt dobogós helyezésekkel folyamatos büszkeséget hozva iskolájának és városunknak. 
A '80-as évek elején a Győri Tanítóképző Főiskola számára készített egy szakmai oktatófilmet az atlétikai alapképességek fejlesztéséről, amelyet több éven keresztül eredményesen használtak az alsó tagozatos tanítók képzése során. 1983-ban a Magyarok Világszövetsége védnökségével létrehozták a Határon Túli Magyar Gyermekek Nemzetközi Atlétikai Versenyét. 1992-2001 között a Barátság Általános Iskola testnevelő tanára. Az országosan elsőként bevezetett mindennapos testnevelés megalapítója, tematikájának egyik kidolgozója volt. A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesület városi szervezetének vezetőségi tagjaként, valamint a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanárnőjeként továbbra is aktívan részt vesz a város sportéletének irányításában. 
Számára a legfőbb érték a gyermek, feladatának mindig is az egészséges, sikeres ifjúság nevelését tartotta. Példás munkafegyelmének, a pedagógiai munka iránti elkötelezettségének, valamint kiváló szakmai felkészültségének elismeréseként a közgyűlés a "Dunaújváros Sportjáért" Díjat Gaálné Pásztorka Anna részére adományozza."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2003 - Fejér Megye Diáksportjáért

2010 - Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete aranyérem

2011 - "Dunaújváros Sportjáért" díj