A díszpolgári címmel kitüntetett
Wünsch-házaspár archív anyagai a könyvtárban

Sok szeretettel gratulálunk a kitüntetéshez!
A könyvtár Képtára és a helyismereti különgyűjteménye Tomcsányi Éva és Wünsch László felajánlása nyomán komoly tánctörténeti dokumentumokkal gazdagodott.

Dunaújváros Megyei Jogú város közgyűlése 2015-ben a „Dunaújváros Díszpolgára” címet adományozta Tomcsányi Éva nívódíjas balettmesternek, pedagógiai tanácsadónak és Wünsch László nívódíjas balettmesternek, koreográfusnak. A Wünsch-házaspár élete szorosan összefonódott Dunaújváros táncéletével. Tanítottak balettet, jazzbalettet, társastáncot, modern táncot, aerobicot, illemet, néptáncot...

Hatvan éves munkásságuk alatt városi és városkörnyéki gyermekek és felnőttek százainak tanították meg a tánc alaplépéseit, adták át a tánc szeretetét.

 

 

Több évtizedes táncpedagógiai munkásságuk dokumentumait évek óta gyűjtik, őrzik. 2015 tavaszán a házaspár megkereste könyvtárunkat, hogy szívesen közkinccsé tenné ezeket a dokumentumokat a könyvtár virtuális múzeumában és a helyismereti különgyűjteményében. A gazdag anyagban oklevelek, igazolványok, kitüntetések, módszertani útmutatók, különböző tánccsoportokról és kirándulásokról készült fotók, emléktárgyak, plakátok szerepelnek.

A dokumentumok fényképezése, feltöltése megkezdődött és folyamatosan bővül a képtár. A hírhez kapcsolódó linken az érdeklődők már betekintést nyerhetnek a házaspár tartalmas életművének dokumentumaiba.

Köszönet Tomcsányi Évának és Wünsch Lászlónak

a hosszú és sikeres táncpedagógiai munkásságért és a közkincssé tett emlékekért!

Kapcsolódó linkek: