Dunaújvárosi közművelődési pályázat 2015

Pályázni lehet: Hagyományteremtő és -őrző városi rendezvények szervezésére, közművelődési tevékenységek fejlesztésére, művészi tevékenységre, kiadványok megjelentetésére. Dunaújvárosi illetőségű szerzők saját műveik, illetve róluk szóló kiadvány támogatásáért folyamodhatnak.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere pályázatot ír ki 2015. évi kulturális célú, vissza nem térítendő támogatás elnyerésére.

Pályázni lehet: Hagyományteremtő és -őrző városi rendezvények szervezésére, közművelődési tevékenységek fejlesztésére, művészi tevékenységre, valamint kiadványok megjelentetésére.

Dunaújvárosi illetőségű szerzők saját műveik, illetve róluk szóló kiadvány támogatásáért folyamodhatnak, saját erő feltüntetése előnyt jelenthet. Művészeti-irodalmi kiadványok esetében kérjük, hogy csatoljanak a műről szakvéleményt is!

Pályázaton részt vehetnek:dunaújvárosi székhelyű kulturális és oktatási intézmények, kulturális alaptevékenységű civil szervezetek, közalapítványok,gazdasági társaságok és magánszemélyek is. Egy pályázó legfeljebb 3 témában nyújthat be kérelmet.

Aki az elmúlt 2 év valamelyikében önkormányzati költségvetésből kapott támogatással nem számolt el, kizárja magát a pályázatból. A pályázat elbírálását követően egyedi kérelmek alapján céltámogatásra csak korlátozott mértékben lesz lehetőség!

Pályázat formája:

A pályázók 1-2 oldalon ismertessék a tervezett tevékenységet, továbbá a pályázat mellékletét képező adatlapon részletezzék a költségeket, és csatolják az adatlapon és a mellékletben felsorolt nyilatkozatokat és igazolásokat. A nyilatkozatok benyújtása nélkül a pályázat érvénytelen.

Adatlap igényelhető a Polgármesteri Hivatal Jogi, szervezési és intézményigazgatási osztályán, illetve letölthető a www.dunaujvaros.hu honlapról.

Információ:25/544-151 telefonon vagy abokor@pmh.dunanet.hu e-mail címen Bokor Zsuzsanna kulturális ügyintézőnél.

Pályázat benyújtása:

A pályázatokat 1 példányban az alábbi címre kell küldeni:

Polgármesteri Hivatal Jogi, Szervezési és Intézményigazgatási Osztály 2401 Dunaújváros, Városháza tér 1.

Határidő: 2015. június 1. 16 óra

A pályázat hiánypótlást csak külső szervezettől beszerzendő nyilatkozatok, igazolások becsatolása miattengedélyez, a hiányos, továbbá a benyújtási határidő után beérkezett pályázatok érvénytelenek.

Pénzügyi feltételek:

Az elnyert támogatásból elszámolhatók az alábbi költségek: személyi kiadások és azok közterhei, valamint dologi kiadások. A támogatás a szervezet működési költségeire (rezsi költség, banki kezelési költség), valamint nagyértékű eszköz beszerzésére nem fordítható. Saját forrásra vonatkozóan előírás nincs, de annak megléte és igazolása az elbírálásnál előnyt jelenthet. Az egyes pályázatokra megítélhető támogatások vonatkozásában a pályázat kiírója nem határoz meg alsó és felső határt.

A támogatás egyösszegű, előfinanszírozott, utólagos elszámolással, az elszámolás határideje az eseményt követő 30 nap, de legkésőbb 2016. március 31.

A pályázatok elbírálása:

A pályázatok elbírálása – az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság, a pénzügyi bizottság, valamint a gazdasági és területfejlesztési bizottság véleményének kikérése után polgármesteri határozattal történik.(Alapítványok esetében a közgyűlés dönt.)

Nem részesülhet támogatásban az, akivel szemben a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény 6. §-a szerinti kizáró ok áll fenn. Jogorvoslásra nincs mód. A pályázók a pályázat eredményéről szóló határozatot postai úton megkapják, illetve azt a kiíró város honlapján közzéteszi.

Az eredményesen pályázókkal a Polgármester támogatási szerződést köt. Szerződéskötésre valamennyi szükséges nyilatkozat és hatósági igazolás becsatolását követően kerülhet sor. Magánszemély pályázó jelöljön meg pénzkezelést vállaló jogi személyt (bonyolítót), és csatolja annak befogadó nyilatkozatát.

Felosztható keret 12.000.000Ft, amelytől az elbírálók szükség szerint eltérhetnek. A pályázók 2015. június 30-áig kapnak értesítést a döntésről.

Kapcsolódó linkek: