Gyermeknapi meglepetés:
Bosnyák Viktória a Gyermekkönyvtárban!

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, Téged, barátaidat, osztálytársaidat és testvéreidet a
Gyermekkönyvtárba május 28-án (csütörtök) 15 órakor!

A Tündérboszorkányhoz tulajdonképpen a gyerekeim adták az ötletet, akik imádják a Harry Potter sorozatot, így mondhatni Rowlingnak köszönhetem a könyvet. A lányaim nagy rajongók voltak már kiskoruktól kezdve, amikor a Harry Potter még új volt. A 3. és 4. kötet megjelenése között sokat kellett várni, így nagyon türelmetlenek voltak. Ekkor támadt az az ötletem, hogy írok a születésnapjukra néhány fejezetet ajándékba. (...)

Tehát elkezdtem írni, és körülbelül két hét alatt készültem el vele, hiszen közel volt az a bizonyos születésnap. Ez úgy nézett ki, hogy este kilenctől hajnali négyig folyamatosan írtam. Amikor befejeztem, beadtam a főszerkesztőhöz, aki elsápadt és csak annyit mondott:

Azt ugye tudod, hogy nem jogosít fel semmire az, hogy ismerjük egymást. Annyit tehetek, hogy nem teszem a kupac aljára, hanem ez lesz a következő, amit elolvasok.” Aztán másnap már hívott is, hogy kiadnák. Külön öröm volt, hogy akkoriban zajlott a Nagy Könyv nevezetű játék, ahol a pár hónapja megjelent kötet minden reklám és felhajtás nélkül bekerült a legjobb hatszázba.

Ezt követően elkezdtem író-olvasó találkozókra járni, ahol a gyerekek megkérdezték: miért ilyen rövid és hol a folytatás. A második kérdésnél én csak néztem, hiszen ez egy kerek, lezárt sztori, nem terveztem hozzá második kötetet. Látszott rajtuk, hogy nagyon akarják a folytatást, ezért megkérdeztem tőlük, hogy melyik szereplőről olvasnának szívesen, mert akkor azzal fogom folytatni. A legtöbben Klott Gatyát, az elviselhetetlen tesitanárt mondták, így született meg a második kötet (Klott Gatya, ne fárassz!).”

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Gyermekkönyvtárba május 28-án (csütörtök) 15 órakor!

 

 

Kapcsolódó linkek: