FELHÍVÁS: gyarapítsuk közösen a város Virtuális Múzeumát!

2012-ben indította útjára a könyvtár a Virtuális Múzeumot, melynek célja, hogy összegyűjtsük és bemutassuk a könyvtár honlapján a magánszemélyek, intézmények, közösségek életéhez köthető tárgyakat. A tárgyi emlékeket a város közösségével megosztó jelentkezők között könyvjutalmat sorsolunk ki.

Minden tárgy, emlék fontos lehet. Bármelyik évhez kapcsolódó tárgy érdekes, hiszen ami ma a jelenünk, az holnap már a múltunk.

Szeretettel várjuk az érdeklődők jelentkezését, a felajánlásokat, hogy minél több tárgyat tudjunk bemutatni, amelyek városunk múltjához, életünkhöz köthetők!

Az október 6-ig beérkező tárgyak vagy fotók beküldői között október 9-én (pénteken)

az Országos Könyvtári Napok keretében könyvjutalmat sorsolunk ki könyvtárunkban.

A könyvtárba behozott tárgyakról fénykép készül, amelyek megtekinthetők a Képtárban, a tárgyakat ezek után visszakapják a gyűjtők. A felajánlott tárgyakat lefényképezzük a könyvtárban vagy akár emailben is el lehet küldeni a fotókat. A képek aláírásában minden esetben szerepel a tárgy elnevezése és kérésre a tulajdonos nevét is feltüntetjük.

Az ezredik tárgy képe a 
Virtuális Múzeumban Az ezredik tárgy képe a
Virtuális Múzeumban
Nem csak az 1950-es, 1960-as évekhez köthető tárgyak lehetnek érdekesek, izgalmasak!

Várjuk a későbbi ('70-es, '80-as, stb.) évekhez kötődő "emlékeket" is.

2012 októberében indította útjára a könyvtár új helyismereti kezdeményezését, a Virtuális Múzeumot, melynek célja, hogy összegyűjtsük és bemutassuk a könyvtár honlapján a magánszemélyek, intézmények, közösségek életéhez köthető tárgyakat. Például: brigádnapló, emblémás emléktárgy, felvonulás, ballagás, sportesemények, naptár, stb.

2014 októberében került be az 1000. tárgy fotója a Virtuális Múzeumba, melyet Molnár Ferenc küldött be: a József Attila Általános Iskola ballagási tarisznyája 2000-ből.