Képes beszámoló a József Attila Könyvtár idei rendezvényeiről

2016-ban a Felnőttkönyvtárban vendégünk volt Pável István, Boda András, Takácsné Csór Marianna és a Quintia zenekar. A Gyermekkönyvtárban bemutatkozott a Mikkamakka gyermekújság vendégül láttuk Dóka Pétert, és itt került sor a Cimbora Országos Kortárs Irodalmi Versenyének döntőjére is.

Januárban Pável István Zsolt meseterapeuta a Férfi és női minőség a mesében című előadását hallgathattuk. Boldizsár Ildikó tanítványa, a Dunaújvárosban működő meseműhely vezetője arra vállalkozott, hogy a mesék segítségével poláris világunk alapképletével, az emberi minőség férfi és női oldalával szembesítsen minket. Az előadás folyamán sok-sok mesét is meghallgattunk és mint a mesében három kérdésre kerestük a választ.

További képek a rendezvényről >>

Februárban a Livelövet2, a nagysikerű Hétlövet című rovat élőben folytatódott a könyvtárban. A népszerű rovat 15 éves „születésnapját” ünnepelhette a nagyszámú közönség Boda Andrással, a moderátor Nyulasi Zsolttal és Schuszterrel együtt. A most már hagyományosnak mondható sokszínű, szórakoztató előadás egy sikeres könyvdedikálással zárult.

 

További képek a rendezvényről >>

Márciusban Takácsné Csór Marianna logopédus tartott előadást a „Beszélj bátran” című könyvének bővített kiadása kapcsán. Módszerét az agyi érkatasztrófán átesett betegek hozzátartozói és szakemberek is hasznosíthatják. A könyvben figyelem és memóriafejlesztő részek is találhatók, melyek bárki számára hasznosak lehetnek. A logopédussal Dr. Schrobár Hajnalka rehabilitációs főorvos beszélgetett.

 

További képek a rendezvényről >>

Március 19-én egész napos programmal mutatkozott be a Gyermekkönyvtárban a Mikkamakka gyermekújság. A lapot Pompor Zoltán, felelős szerkesztő mutatta be. Az interaktív lapbemutató keretében volt könyvtotó, kísérletezés, papírszínház, könyvböngészde és kézművesház is. Minden résztvevő ajándékba kapott egy újságot.

 

Részletes beszámoló >>

Áprilisban József Attila születésének 111. évfordulója, a Költészet Napja alkalmából a dunaújvárosi Quintia zenekar (Beke Beáta, Kurina Laura, Németh Irma, Péter Kata és Pocsai Mária) varázsolta el népdalokkal, énekelt versekkel a zsúfolásig megtelt könyvtárat. Együtt ünnepeltük József Attila születésének évfordulóját, a költészetet, a zenét és a művészeteket!

Májusban Dóka Péter, a Kékhajú lány című mesekönyv szerzője volt a Cimbora Klub vendége. A gyerekek belebújhattak a szereplők bőrébe, és különböző szituációkban is kipróbálhatták magukat. Rögtönözhettek, viccelődhettek, de komoly témák is szóba kerültek. Olyan jól sikerült a találkozó, hogy utána a gyerekek nagy örömmel kölcsönözték ki az író könyveit.

 

Részletes beszámoló >>

Májusban 21-én itt, Dunaújvárosban, a Gyermekkönyvtárban került megrendezésre a Cimbora Országos Kortárs Irodalmi Versenyének döntője. Az ország minden szegletéből érkeztek gyerekek. A legjobb harminc cimbora mérhette össze tudását egy jó hangulatú, játékos vetélkedőn. A zsűri elnöke Vig Balázs, kortárs író volt, és a feladatok az ő könyve, a Puszirablók köré épültek.

 

Részletes beszámoló >>

Június 9-én a Budapestre kirándultak a cimborák. A Cimbora Alapítványtól kapott „meghívó” a Budavári Palotába és a Budapesti Történeti Múzeumba szólt, ahol múzeumpedagógiai foglalkozás, Várbarangoló túra és más izgalmas programok várták a gyerekeket.

 

Részletes beszámoló >>

Június 10-én a Gyermekkönyvtárban került sor a Lázár Ervin vetélkedő ünnepélyes eredményhirdetésre. A díjátadó előtt Farkas Erik színművész Lázár Ervin-összeállítását élvezhette a felkészült gyermekközönség. A versenyre 73 diák nevezett be 7 általános iskolából és 14 versenyző vehette át jól megérdemelt könyvjutalmát.

 

Részletes beszámoló >>