FELHÍVÁS!: 1956 - Ahogy én láttam

Az Intercisa Múzeum és a József Attila Könyvtár egy felhívással fordul Önökhöz. Várjuk, az 1956-os eseményekre vonatkozó visszaemlékezéseket, legyenek azok megélt események vagy akár a család által megőrzött, szülőktől, nagyszülőktől hallott történetek.

Kedves Városlakók!

 

A dunaújvárosi Intercisa Múzeum és a József Attila Könyvtár egy felhívással fordul Önökhöz. 2016-ban ünnepeljük az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóját. Ezzel kapcsolatban szeretnénk az Önök segítségét kérni. A két intézmény közösen gyűjtést szervez.

 

Kérjük, jelentkezzenek mindazok, akiknek volt valamilyen szerepük az eseményekben országos vagy helyi szinten; azok, akik átélték az eseményeket és szívesen beszélnének róla. Várjuk, azok jelentkezését is, akik egy-egy családtagjukról mesélnének, az ő szemszögükből mondanák el az eseményeket.

 

Ezeket a visszaemlékezéseket kérjük, juttassák el hozzánk a József Attila Könyvtár vagy az Intercisa Múzeum címére postán, személyesen vagy e-mailben.

Elérhetőségek:

József Attila Könyvtár

    cím: 2400 Dunaújváros, Apáczai Csere János utca 9.

    e-mail: olvszolg@jakd.hu

     

    Intercisa Múzeum

      cím: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4.

      telefon: 06-25/411-315, 05-25/408-970

      e-mail: intercisamuz@gmail.com

       

      Kapcsolattartó:

      Kronászt Margit, történész, e-mail: kronaszt.margit@gmail.com

       

      A könyvtár a forradalom 60 éves évfordulója alkalmából Sztálinváros 1956 – a kutatások tükrében címmel előadást szervez. Előadó: Kronászt Margit történész-múzeológus (Intercisa Múzeum). Az előadás a történelmi és levéltári anyagokra épül, ugyanakkor a történelmi tények mellett létezik egy személyes történelmi emlékezet is. A 60 éve történt eseményekről sok idős embernek van saját emléke, sok családban emlékeznek rokonok, hozzátartozók elbeszéléseire. Ezeket a személyes történeteket, visszaemlékezéseket szeretnénk összegyűjteni, a jövő számára megőrizni.