Az Életműdíjjal kitüntetett Wünsch-házaspár archív anyagai a könyvtárban

Sok szeretettel gratulálunk a kitüntetéshez!
A könyvtár Képtára és a helyismereti különgyűjteménye Tomcsányi Éva és Wünsch László felajánlása nyomán komoly tánctörténeti dokumentumokkal gazdagodott.

Kép: Táncpedagógusok Országos Szövetsége Kép: Táncpedagógusok Országos Szövetsége

Életműdíjat adományozott városunk nívódíjas táncpedagógus házaspárjának, Tomcsányi Évának és Wünsch Lászlónak a Táncpedagógusok Országos Szövetsége. A díjat a Szövetség által rendezett június 9-i Pedagógusnapi Gálaműsoron adták át a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

 

A Wünsch-házaspár élete szorosan összefonódott Dunaújváros táncéletével. Tanítottak balettet, jazzbalettet, társastáncot, modern táncot, aerobicot, illemet, néptáncot... Hatvan éves munkásságuk alatt városi és városkörnyéki gyermekek és felnőttek százainak tanították meg a tánc alaplépéseit, adták át a tánc szeretetét.

Ötven év elismerése >>, Táncpedagógusok Országos Szövetsége >>


Köszönet Tomcsányi Évának és Wünsch Lászlónak

a hosszú és sikeres táncpedagógiai munkásságért és a közkinccsé tett emlékekért!
 

Több évtizedes táncpedagógiai munkásságuk dokumentumait évek óta gyűjtik, őrzik. 2015 tavaszán a házaspár megkereste könyvtárunkat, hogy szívesen közkinccsé tenné ezeket a dokumentumokat a könyvtár virtuális múzeumában és a helyismereti különgyűjteményében. A gazdag anyagban oklevelek, igazolványok, kitüntetések, módszertani útmutatók, különböző tánccsoportokról és kirándulásokról készült fotók, emléktárgyak, plakátok szerepelnek.

A dokumentumok fényképezése, feltöltése megkezdődött és folyamatosan bővül a képtár. A hírhez kapcsolódó linken az érdeklődők már betekintést nyerhetnek a házaspár tartalmas életművének dokumentumaiba.

 

 

 

Kapcsolódó linkek: