Könyvtér 2.0 – Képek, videók, flashmob, könyvtrailer

2019. június elsején a közelgő 90. Ünnepi Könyvhét és a 18. Gyermekkönyvnapok alkalmából a József Attila Könyvtár szabadtéri könyvünnepet szervezett a Városháza téren. A főtér nemcsak könyvtér volt, hanem verstér, tánctér, hangtér, játéktér is egyben! Képes, filmes beszámoló a rendezvényről.

FLASHMOB FLASHMOB „Akik kitalálták a Könyvtér eszméjét (kik mások találhatták volna ki, mint a könyvtárosok?), amolyan hangulatcsinálónak szánták a közelgő könyvhét elé, amolyan ízelítőnek. Igazuk is lett, meg nem is. Igazuk lett, mert a gondolat kitűnő, a rendezés és a rendezvény magas színvonalú volt, s az idén végre a sokáig elkeserítő időjárás is melléjük állt. Ám nem lett igazuk, mert ez a Könyvtér már messze több, mint egyszerű hangulatcsináló, felvezető, ráhangoló esemény: ez már önálló esemény a javából! S milyen jó, hogy ez a városi főtéren zajlott Könyvtér kifejezetten nagy érdeklődést keltett a városlakókban, kicsikben és nagyokban egyaránt!"
 

 

 

 

 


További képek >>>

"Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester (s mi lehetne humánusabb ügy, mint a könyv?!) megnyitó beszédében nem véletlenül hangsúlyozta, hogy a könyv az ember barátja, tanítója, nevelője, előre mozdítja az emberek közötti kommunikációt, a megértést. …
A program is kiválónak bizonyult: a játszóház mellett vetélkedők gondoskodtak a szórakozásról, a meseszínpad már nem csak szórakozást, hanem tanulságokat is kínált. Jól sikerült a Jószolgálati Otthon műsora, és a Papírszínház is, mint a Versautomaták, vagy Farkas Erik műsora, hogy a Selyöm zenekarról vagy a Kávészünet együttesről ne is beszéljünk!”


forrás: Pekarek János: Könyvtéri programok: nagy sikert arattak  >>>
Képek - Laczkó Izabella fotói - Dunaújvárosi Hírlap >>>

 

KönyvTrailer - díjazott kisflimek

.