1958. január 11-én avatták fel az új szülőotthont

Az első emeleten helyezték el a gyermekosztályt, amely 36 kis fekvőbeteg befogadására volt alkalmas. A II. és III. emeleten a 60 személyes (30-30 ágyas) szülészeti és nőgyógyászati részleg kapott otthont. Az épület földszintjén egy új, 60 férőhelyes bölcsőde nyílt.
Gyermekkórház, szülőotthon majd ideggondozó volt, ma főiskolai kollégium.

  A technikum negyedben 1957 szeptemberére készült el az a háromemeletes épület, amelyet eredetileg anya- és csecsemőotthonnak terveztek, de végül kórházként és bölcsődeként kezdte meg működését. Dr. Liptai László városi főorvos szeptemberben büszkén mutatta be az új épületet. 

Október első napjaiban került sor a műszaki átadásra, s a hónap közepén tervezték teljesen berendezve és felszerelve megindítani benne a gyógyító munkát. A hatmillió forintos költséggel emelt építménybe a gyermek-, szülészeti- és nőgyógyászati osztály költözött.

Az első emeleten helyezték el a gyermekosztályt, amely 36 kis fekvőbeteg befogadására volt alkalmas. A II. és III. emeleten a 60 személyes (30-30 ágyas) szülészeti és nőgyógyászati részleg kapott otthont. Ez a két osztály december 27-én kezdte meg működését, dr. Kiss Dezső főorvos vezetésével. Az épület földszintjén egy új, 60 férőhelyes bölcsőde nyílt meg, és december 3-ától várta az apróságokat. 1966-ra egy koraszülött osztály felállítását is tervezték az első emeletre.

Az épület ünnepélyes falavatására 1958. január 11-én került sor.

 Az 1980-as évek elején a a Semmelweis utcai szülészeti és nőgyógyászati osztály  átköltözött a Szent Pantaleon Kórházba, és  az épületben az ideg- és elmeosztály kezdte meg működését.  A régi szülészet épületében 2001. novembere óta  a Dunaújvárosi Főiskola Semmelweis kollégiuma található.

Kapcsolódó linkek