Helyismereti kvíz "Dunaújváros 70" jegyében

A városépítés, városalapítás 70. évfordulója alkalmából tovább folytatjuk heyismereti kívzünket. Hónapról hónapra más-más várostörténeti témában játékra hívunk minden érdeklődőt! A helyes megfejtők között könyvajándékot sorsolunk ki. A hónap témája a római kor.

"Dunaújváros 70" jegyében könyvtárunk több programmal, előadással, rendezvénnyel is készül ebben az évben. A Várostörténeti esték rendezvénysorozatban Intercisa, Pentele, Dunapentele történetéről, a városépítésről, a szocreál épületekről, a csinált városok modelljéről, valamint szociológiai jellemzőiről hallhatnak izgalmas előadásokat majd az érdeklődők.

A sorozat bevezető programját március 6-án rendeztük meg Kemény Dezső író, újságíró születésének 95. évfordulója alkalmából. A szép számban megjelent közönség, érdeklődők, ismerősök, kollégák, barátok és rokonok társaságában kellemes, családias hangulatban, versek, visszaemlékezések, vicces sztorik és sok-sok nevetés közepette emlékeztünk meg Dezső bácsiról.

A Várostörténeti esték második, március 25-re tervezett rendezvényét, Dr. Visy Zsolt régészprofesszor Intercisa jelentősége Pannonia határvédelmében című előadását is izgatottan vártuk, de sajnos a járványhelyzett miatt elmaradt. Az előadást egy későbbi időpontban pótoljuk!  

Dr. Visy Zsolt pályáját az Intercisa Múzeum muzeológusaként kezdte, éveken keresztül vezete az intercisai ásatásokat. Kutatási területe közé tartozik a római kor, a római limes, amely az április havi kvízünkben is szerepel.

A hónap témája: a római kor

Beküldési határidő: 2020. április 30.
 

A helyismereti kvíz elérhető a honlapunkon és a könyvtár Facebook oldalán. A megfejtéseket névvel és elérhetőséggel elküldhetik e e-mailben az olvszolg@jakd.hu címre vagy üzenetben a könyvtár Facebook oldalán. A helyes megfejtők között könyvajándékot sorsolunk ki.

 

 

Kapcsolódó dokumentumok:

  • Helyismereti kvíz - 2020. április.pdf