CORVINA - ÚJ online KATALÓGUS

ÚJ könyvtári nyilvántartási-kölcsönzési rendszer, megújult KATALÓGUS, ÚJ OLVASÓI BELÉPÉS, ELŐJEGYZÉS és HOSSZABBÍTÁS várja az olvasóinkat, felhasználóinkat. Fogadják szeretettel és teszteljék, ismerkedjenek meg az új lehetőségekkel. Kérjük, készítsék elő olvasójegyüket és indulhat a próba!
Július elsejétől olvasóink és felhasználóink számára is elérhető már az új online katalógus. Teszteljék, ismerkedjenek meg az újdonságokkal, az új lehetőségekkel, és próbálják ki a korábban kedvelt könyvtári szolgáltatásokat: az előjegyzés, az olvasói belépés, a hosszabbítás megváltozott menetét.

Újdonság - változás: a szolgáltatások eléréséhez szükség van az olvasójegyük vonalkódjára vagy a beiratkozáskor megadott e-mail címre és a jelszóra, amely a születési dátum utolsó négy számjegye pl.: 0301! Ha kérdésük van, írjanak az olvszolg@jakd.hu címre, vagy hívjanak minket a 25/423-952 telefonszámon! Köszönjük türelmüket és együttműködésüket!

Kedvelt szolgáltatások ÚJ FORMÁBAN változásokkal, újdonságokkal

Katalógus/Keresés >>Előjegyzés >>Olvasói belépés >> | Hosszabbítás >>

Késedelmi eljárás, felszólítók >>

 

Új CORVINA KATALÓGUS - Keresés

Az új Corvina katalógus hasonlóan működik, mint a korábbi katalógusunk. A Corvinában lehetőség van: egyszerű és összetett keresésre, böngészésre, CCL nyelvi keresésre, kedvencek gyűjtésére. Kereshetnek: szerzőre, címre, tárgyszóra, kiadóra is. Nem szükséges minden mezőt kitölteni.

ÚJ, CORVINA KATALÓGUS >>> ÚJ, CORVINA KATALÓGUS >>>
Néhány keresési javaslat:

 • Ha nem tudja pontosan a mű teljes címét, elegendő a cím legjellemzőbb szavait beírnia.
 • Használhatja a % százalékjelet a szavak, kifejezések előtt vagy után, hogy tetszőleges számú betűt, karaktert helyettesítsen (pl.: kutya% = minden kutya kezdetű szóra keres).
 • Figyelni kell az ékezetes betűk (rövid, hosszú) helyesírására.
 • A keresés indításakor a „Csak a kölcsönözhetőket” jelölőnégyzet használatával azon dokumentumok listáját tekintheti meg, amelyből a keresés idején van kölcsönözhető példány.

A katalógus építése, kiegészítése, javítása folyamatos. Az új katalógusra való áttérés során az átmeneti időszakban még elérhető a régi katalógus >>  is!

A régi katalógus már nem az aktuális kölcsönzési állapotot mutatja, ezért
kérjük, hogy előjegyzéseiket és a hosszabbítást már az új katalógus felületén indítsák el!


ELŐJEGYZÉS

Online előjegyzésre csak a beiratkozott és e-mail címmel regisztrált olvasók számára van lehetőség az online katalóguson keresztül. Az előjegyzett könyvek beérkezéséről e-mailben küldünk értesítést. A régi katalógus már nem az aktuális kölcsönzési állapotot mutatja, ezért kérjük, hogy előjegyzéseiket már az új katalógusban indítsák el!

Előjegyzés menete:

 1. Keresés az online katalógusban >>
 2. Az egyes találatok végén a Részletek-re kattintva megjelenik a példány részletes leírása
 3. A példányablakban kattintson az Előjegyzés gombra
 4. Adja meg az olvasójegye vonalkódját (teljes számsor kötőjelek nélkül) vagy a beiratkozáskor megadott e-mail címet, és a jelszót: az alapértelmezett jelszó a születési hónap és nap számokkal írt négykarakteres változata (pl.: 0301)
 5. Az Új előjegyzési kérés leadása ablakban/oldalon tudja a kéréshez kapcsolódó igényeit jelezni (Más kiadás is megfelel, Csak az alábbi kötet, Üzenet a könyvtárosnak), a mezők kitöltése nem kötelező!
 6. A Kérés elküldése gombbal tudja véglegesíteni előjegyzését!
   

KERESÉS - RÉSZLETEK KERESÉS - RÉSZLETEK

ELŐJEGYZÉS a példányablakban ELŐJEGYZÉS a példányablakban ÚJ ELŐJEGYZÉSI KÉRÉS - KÉRÉS ELKÜLDÉSE ÚJ ELŐJEGYZÉSI KÉRÉS - KÉRÉS ELKÜLDÉSE


 .

OLVASÓI BELÉPÉS = BEJELENTKEZÉS és online HOSSZABBÍTÁS

A Bejelentkezés/Olvasói adatok csak beiratkozott olvasók számára használható. A honlap bal oldalán az Olvasói belépés, hosszabbítás felületen vagy az online katalógus jobb sarkában érhető el. A Bejelentkezés menüpontban indítható az online hosszabbításA régi katalógus már nem az aktuális kölcsönzési állapotot mutatja, ezért kérjük, hogy "Bejelentkezést" már az új katalógusban indítsák el!

A Bejelentkezés menete:

 1. Lépjen be a honlap bal oldalán található Olvasói belépés, hosszabbítás felületre vagy kattintson az  online katalógus jobb sarkában a Bejelentkezés/Olvasói adatok ikonra.
 2. Adja meg az olvasójegye vonalkódját (teljes számsor kötőjelek nélkül) vagy a bairatkozáskor megadott e-mail címet, és a
 3. jelszót: az alapértelmezett jelszó pedig a születési hónap és nap számokkal írt négykarakteres változata (pl.: ha Ön március 1-jén született, akkor a jelszó: 0301).
 4. Az olvasói felületen az alábbiakat nézheti meg:
 • Könyvtáraim: saját kölcsönzési adatok, lejárati határidők, előjegyzései, online hosszabbítás
  • Újdonság! itt jelzi a rendszer, ha a könyvre előjegyzés van "Ezt a példányt valaki előjegyezte"!
 • Adatok: személyes, olvasói adatok, e-mail cím módosítás, jelszómódosítás, értesítési beállítások
 • Kölcsönzéstörténet: korábban kikölcsönzött dokumentumai
   

BEJELENTKEZÉS BEJELENTKEZÉS

OLVASÓI FELÜLET OLVASÓI FELÜLET KIJELÖLTEK HOSSZABBÍTÁSA KIJELÖLTEK HOSSZABBÍTÁSA _
HOSSZABBÍTÁS online

A régi katalógus már nem az aktuális kölcsönzési állapotot mutatja, ezért kérjük, hogy a hosszabbítást már az új katalógus felületén indítsák el!

Július 17-ig késedelmi díjat nem számolunk fel! A lejárati határidőről küldött automatikus "emlékeztető" e-mail ezután fog működésbe lépni.

A hosszabbítás menete:

 1. Lépjen be a honlap bal oldalán található Olvasói belépés, hosszabbítás felületre vagy kattintson az online katalógus felső menüjében a jobb felső sarokban a Bejelentkezés ikonra.
 2. Jelentkezzen be az olvasójegy vonalkódjával vagy a beiratkozáskor megadott e-mail címmel és a jelszó megadásával. Az olvasójegy vonalkódja (teljes számsor kötőjelek nélkül), az alapértelmezett jelszó pedig a születési hónap és nap számokkal írt négykarakteres változata (pl.: 0301).
 3. A megjelenő listában ellenőrizheti a kikölcsönözött könyveket, és azok határidejét.
 4. Jelölje ki azokat a könyveket, amelyeket meg szeretne hosszabbítani, majd kattintson a könyvek alatt található Kijelöltek hosszabbítása gombra. Lehetőség van egyszerre az összes könyv meghosszabbítására is.

 

KÉSEDELMI ELJÁRÁS, felszólítók

Az új könyvtári integrált rendszer bevezetésével változik a késedelmi eljárás.

Továbbra is 10 Ft/könyv/nap a késedelmi díj, de rövidül az értesítések közötti idő. A lejárat előtt 3 nappal az olvasó kap egy emlékeztetőt a hamarosan lejáró kölcsönzésekről.

A Bejelentkezés menüpontban a lejárat napjáig van lehetőség hosszabbításra, ezt követően még 2 napig díjfizetés nélkül lehet élni a személyes, telefonos (25/423-952) vagy az e-mailes hosszabbítás lehetőségével.

Meghiúsult hosszabbítás esetén a rendszer automatikus értesítést küld annak okáról.

A könyvtár az olvasót e-mailben, annak hiánya esetén postai úton vagy telefonon szólítja fel késedelmes tartozása rendezésére:

 • 1. felszólítás: kölcsönzési határidő lejártának 10. napján

 • 2. felszólítás: kölcsönzési határidő lejártának 20. napján

 • 3. felszólítás: kölcsönzési határidő lejártának 30. napján (ajánlott levélben)

A nem rendezett tartozás behajtására bírósági eljárást indíthatunk.


Ha kérdésük van, írjanak az olvszolg@jakd.hu címre, vagy hívjanak minket a 25/423-952 telefonszámon!

Köszönjük türelmüket és együttműködésüket!