Sportkönyvet karácsonyra nem csak rajongóknak!

Még nincs ötlete karácsonyra? Egy könyv mindig jó ajándék! Most 20% KEDVEZMÉNNYEL megvásárolható a Képek Dunaújváros sportéletéből: Válogatás a József Attila Könyvtár sportfotóiból: 1950-2002 című kiadványunk a JAKD-Pakk Ponton! A képes sporttörténeti könyv KARÁCSONYI ÁRA: 4000 Ft.

"Sok szemléletes kép - kevés szöveg”

A szép kiállítású album képeken, interjúkon, korabeli újságcikkeken keresztül mutaja be az 1950-es évektől a 2000-es évek elejéig terjedő időszak dunaújvárosi sporteredményeit, a város sportéletének nagy pillanatait, a sikereket és a sikerhez vezető utat. Egy sporttörténeti emlék, hogy a város lakói tudjanak róla, büszkeséggel emlékezzenek rá, a fiatalok pedig példát meríthessenek ezekből a nagyszerű teljesítményekből. A könyv válogatás Dunaújváros gazdag sporttörténeti anyagából.

Tizenöt sportág története képekben, amelyek felidézik a fontos eseményeket, kiemelkedő sportvezetőket, edzőket, a legeredményesebb sportolókat - az olimpiai keret tagjait, a nemzetközi versenyek, Európa-bajnokságok, világbajnokságok helyezettjeit.

Az album képanyagát a Dunaújvárosi Hírlap és a Dunaferr SE archív fotóinak digitalizálásával a József Attila Könyvtár képtárába került gazdag sportfotógyűjtemény szolgáltatta. A kiválasztás során azonban óhatatlanul szubjektív szempontok is érvényesültek. Semmiképpen sem kíván ugyanis rangsort felállítani ez a kiadvány, melyik sportsiker, melyik versenyző teljesítménye az értékesebb. Inkább közösen szeretnénk arra emlékezni, emlékeztetni, milyen sok kiváló versenyzőre, mennyi győzelemre lehetünk büszkék.
 

Tizenhat interjú szerepel a kötetben, melyben sportáganként egy-egy kiválasztott sportoló, edző, sportvezető vall sportolói pályájáról, dunaújvárosi sikereiről, további életútjáról.

A kiadvány törzsanyagát helyenként korabeli sajtóban megjelent cikkek egészítik ki.

A képes múltidézésen túl a kötet az eredményekkel, személyekkel, eseményekkel kapcsolatos adatok összegyűjtésének, rögzítésének szándékával készült, így a jövőben a sporttörténet iránt érdeklődő szakmai és nagyközönség számára nem csupán emlékeztetőként, szemet gyönyörködtető élményként, de adattárként is hasznos kézikönyv lehet.

Az idősebb korosztály számára mosolygós-könnyes múltidézés, a fiatalok számára pedig egyfajta „példatár” szeretne lenni a kiadvány: lássák, ismerjék, meg a korábbi remek sportembereket, legyenek büszkék rájuk, és tekintsék őket példaképeiknek!

Nagy karácsonyi kedvezmény, a könyv ára: 4000 FT!

A kiadvány 5000 Ft helyett  20 % kedvezménnyel megvásárolható

a könyvtár JAKD-PAKK Pontján, hétköznapokon 8-17 óra között.

 

 

Egy kis ízelítő a könyvbemutatóról