PILINSZKY és ÉN

A huszadik század egyik legjelentősebb költője, Pilinszky János 100. születési évfordulója alkalmából Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska rendhagyó zenés, irodalmi előadásával várunk szeretettel minden érdeklődőt 2021. szeptember 21-én, kedden 18 órakor a Felnőttkönyvtárba!

 

PILINSZKY és ÉN

zenés, irodalmi előadás
 

Prieger Zsolt zenész, újságíró

Törőcsik Franciska színésznő

2021. szeptember 21. kedd 18 óra

 

 

Prieger Zsoltnak, az Anima Sound System vezetőjének legnagyobb erőssége a művészi bátorság. A zenekar mellett időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni.

Pilinszky János 100. születési évfordulója alkalmából Törőcsik Franciskával, a sokoldalú színésznővel egy vadonatúj zenés, irodalmi előadással készülnek, ezzel is kifejezve tiszteletüket a huszadik századunk egyik legjelentősebb költőjének.

A magyar kortárs irodalmi tradíció egyik alapkövét, illetve az életművel szorosan összekapcsolódó hit-vallás-spiritualizmus gyönyörűségét viszik közel elektronikával és popzenével az emberekhez.

“Hiszünk abban, hogy a magyar irodalom vitális, pulzáló valóság, amely ha mellőzi a szokásos irodalmi estek kliséit, helyette viszont alkalmazza a kor populáris kultúrájának zenei, kommunikációs eszközeit, életre szóló hatást gyakorolhat a befogadóra.” - Prieger Zsolt

Facebook - esemény >>

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés ingyenes!