Hosszabbítás a honlapon keresztül

Ha hosszabbítani szeretné az Önnél lévő könyvtári dokumentumok kölcsönzési határidejét a honlapon keresztül, kérjük, használja az Olvasói belépés funkciót, amely a honlapunk bal oldalán található. Az e-mail sorba azt az e-mail címet kell beírnia, amelyet könyvtári beiratkozás során megadott, a jelszó az Ön születési dátuma lesz, ebben a formában pl.: 19741104 (ha Ön nem változtatta meg). A sikeres belépés után, az Ön személyes oldala nyílik meg, ahol a menüből a Kikölcsönzött művek menüpontra kell rákattintania. A lista jobb oldali oszlopában jelenik meg a hosszabbítás szó, ha lehetősége van a hosszabbításra.
Nem jelenik meg a hosszabbítás szó, ha:
  • még nem járt le a kikölcsönzött dokumentumok határideje,
  • az eredeti lejárati dátumtól több, mint két nap telt el
  • a dokumentum több mint 10 hete (70 napja) van kint Önnél, szabályzatunk értelmében már nincs több  lehetősége a hosszabbításra.
Ezekben az esetekben Kölcsönzési szabályzatunk értelmében e-mailben már nem tud hosszabbítani, csak akkor, ha bejön személyesen a könyvtárunkba.  Abban az esetben, ha hosszabbítás szó megjelent és rákattintott, de a könyvre előjegyzés van, a hosszabbítás nem történik meg (erről egy üzentet is kap a képernyőjére). Ha kérdése vagy gondja van a szolgáltatással kapcsolatban, kérjük jelezze a olvszolg@jakd.hu címre küldött levelében.