AJÁNLÓ

FELNŐTTKÖNYVTÁRGYERMEKKÖNYVTÁRBÉKE FIÓKKÖNYVTÁR

SzépirodalomBestsellerek, romantikus történetekBűnügyi történetek, krimik, thrillerekFantasztikus regények, fantasy, sci-fikTinisarokIsmeretterjesztő és szakirodalom - Mentálhigiéné, lélektan, pszichológiaSzociológia, társadalomtudományHangoskönyv

Felnőttkönyvtár

Szépirodalom

Gárdonyi Géza: Messze van odáig!

Ha ma arra a kalandra vállalkozik az irodalomszerető, hogy mélyebben ereszkedik bele Gárdonyi írói világába, nem hagyhatja olvasatlanul novelláit, melyekből egy csokorra való válogatást éppen most is a kezében tart. Olvassa, ízlelgesse végig valamennyit, hogy igaz, alapos és részletes képet kapjon egy letűnt korszak Magyarországáról; kuncogjon vagy hahotázzon a ma is ismerős karaktereken, helyzeteken, bólogasson a soha nem múló bölcsességeket felismerve, és az utolsó novella végén lássa be, milyen kevéssé ismerte Gárdonyit - és mindeközben fedezze fel az Egri Remete sokszínű humorát!

A szerző művei könyvtárunkban >>

Hogan, Ruth: Az elveszett tárgyak őrzője

Anthony Peardew görnyedten, fejét lehajtva járja London utcáit, hogy elveszett medálját megtalálja: a menyasszonyától, Therese-től kapta harminc évvel ezelőtt, akit a sors aznap el is ragadott tőle. Közben azonban mások elveszett dolgait is megtalálja, amelyek élettörténetéről novellákat ír. Házvezetőnője, a hányatott sorsú Laura is egyike Anthony megmentett darabjai közül: az ő feladata, hogy a talált tárgyakat visszajuttassa eredeti tulajdonosukhoz. Be kell azonban látnia, hogy nem zárkózhat be örökre az író dolgozószobájába, ki kell használnia a kínálkozó lehetőségeket, hogy otthonossá tegye a saját életét.

Marojevic, Igor: Belgrádi csajok

Igor Marojević történetei az egyszerre ismerős és egzotikus miliőben és időkben játszódnak: a (poszt)titoista Jugoszlávia hanyatláskorszaka, a délszláv háborúk, a megnyugvást és normalizálódást csak ideig-óráig mímelni képes kétezres évek és a ki sem hűlt tegnapok Jugoszláviája/Szerbiája kortól és nemtől függetlenül is inkább a csalódástörténetek színfalait idézik meg. Ezek a történetek véletlenül sem szándékoznak a „mi kell a nőnek?” kérdésre akár csak kielégítőnek tűnő válaszlehetőségeket kínálni: egyfelől erre nem igazán kínálkozik lehetőség, másrészt pedig a szövegek a margó szélére távolítják az esetleges valós igényeket. Ahol nem, ott a személyes tragédia szólamai csendülnek fel - többször fortéban, mint pianóban.

Perutz, Leo: Szent Antal tüze

Amberg doktor öt hét kóma után egy kórházban ébred: vajon egy közönséges közlekedési baleset folytán jutott (ahogy az orvosai állítják), vagy az eltelt másfél hónapban a Morwedében körorvosként átélt bizarr kalandjai végződtek olyan inzultusban, amely kórházba juttatta? Találkozott papot konyhakéssel fenyegető idős hölggyel, husángokkal lázadozó dühös földművesekkel, a Szent Német-Római Birodalom föltámasztásáról szőtt álmait egy pisztollyal védelmező báróval... ráadásul egy aranyrozsból készült tudatmódosító droggal kapcsolatos titkos kísérletek is tarkítják az eseményeket. Vajon tényleg emlékek ezek, vagy csak egy sérült képzeletének bizarr szüleményei?

Péterfy Gergely – Péterfy-Novák Éva: A panda ölelése

A népszerű író-házaspár, Péterfy-Novák Éva és Péterfy Gergely közös kínai utazásának könyve A panda ölelése. Hogyan és miért érzik magukat egyre otthonosabban a számukra is idegen és nehezen kiismerhető Kínában? - ennek a közvetlen, mindennapi tapasztalatáról számolnak be mindketten, ugyanarról másképpen. Az eltanulhatatlan életszeretet - az viszont közös.

Winfrey, Oprah: Amit biztosan tudok

Az amerikai tévésztár Oprah Winfrey az O, The Oprah Magazine-ban elindította Amit biztosan tudok című rovatát. Itt tizennégy éven keresztül minden hónapban megjelentetett egy-egy írást, amelyekben lelkesítő, bölcs tanácsokkal szolgált az élet dolgairól. A témakörökbe foglalt esszék – öröm, rugalmasság, kapcsolatok, hála, lehetőség, áhítat, tiszta fejjel, hatalom – ritka bepillantást nyújtanak a világ egyik legkülönösebb asszonyának világába. E bölcsességeket és gyöngyszemeket átdolgozott formában, egy kötetben először veheti kézbe az olvasó.

Bestsellerek, romantikus történetek

Shattuck, Jessica: Nők a kastélyban

A náci Németország vereségének romjain, egy roskadozó kastélyban él Marianne von Lingenfels: férjét kivégezték, miután részt vett egy Adolf Hitler elleni gyilkossági merényletben. Eltökélte, hogy betartja a férje bátor társainak tett ígértét: megtalálja és megvédi a feleségüket, az ellenállás többi özvegyét. Lépésről lépésre épít fel egy szokatlan családot férje ellenállási mozgalmának romjaiból, miközben teljesen biztos benne, hogy közös fájdalmuk és a körülmények összetartják majd őket. Hamarosan rá kell döbbennie azonban, hogy a múltja fekete-fehér és elvekben gazdag világa megváltozott, és olyan titkok, sötét szenvedélyek szövik át, amik könnyedén szétszakíthatják új családját.

Bűnügyi történetek, krimik, thrillerek

Baldacci, David: Senki földje

Az amerikai haderők különleges ügynöke, John Puller édesapját szörnyű tettel vádolják: a hadsereg egykori parancsnoka harminc évvel ezelőtt meggyilkolhatta a feleségét. Az ügynök úgy érzi, kötelessége megvédeni apja becsületét, és nyomozásba kezd. Így találkozik Paul Rogers volt elítélttel is, aki bosszút akar állni azokon, akik miatt börtönbe került. A Fort Monroe katonai bázison keresztezi egymást útjuk, ahol a kormány egykor szigorúan titkos kísérleteket folytatott – és talán folytat még most is. Puller pedig mind nagyobb bajban találja magát, ahogy egyre több titokra próbál fényt deríteni.

A szerző művei könyvtárunkban >>

Parks, Adele: Az idegen a házamban

Alison szerencsés, és tisztában van ezzel. Mindig is ilyen életet akart - boldog otthont Jeffel és az okos, cserfes kamaszlányával, Katherine-nel, aki a mindene. Aztán egy kopogtatás az ajtón véget vet eddigi életüknek. Tizenöt évvel ezelőtt valaki más vittel el Alison kisbabáját a kórházból, s az anya most szemtől szembe kerül a hihetetlennel. A gyermek, akit hazahozott, nem az ő lánya. Mit tehet az az anya, aki gyermekével együtt mindenét elvesztheti?

Fantasztikus regények, fantasy, sci-fik

Lukjanyenko, Szergej: Konkurensek

Ha egy lámpaoszlopon talált hirdetés arra biztat, állj be pilótának harci űrhajóra, ne hamarkodd el a dolgot, még kíváncsiságból sem! Sok minden megeshet az emberrel, ha beszáll egy számítógépes játékba. Van, aki örül, ha egy igazi űrhajó irányítópultjánál találja magát. De van, akinek megrémülni sem marad ideje. Mert ettől kezdve minden valóban megtörténik vele. A világűr. Az űrhajók. Az "idegenek". És halálos összecsapások távoli csillagok körüli pályán.

A szerző művei könyvtárunkban >>

Solomon, Rivers: Kegyetlen szellemek

Aster egy űrhajó alsó fedélzetén, a nyomornegyedben él. A Matilda nevű űrhajó nemzedékek óta hordozza az emberiség maradékát, hogy eljuttassa őket a mitikus Ígéret Földjére. Az út során a hajó irányítói szigorú morális szabályokat erőltetnek az Asterhez hasonló sötét bőrű utasokra, akiket nem tekintenek teljes értékű embernek, és méltatlanul, szinte rabszolgaként bánnak velük. A Matilda uralkodójának boncolása során meglepő kapcsolatra derül fény a férfi halála és Aster édesanyjának negyedszázaddal korábbi öngyilkossága között. Miután a lány összetűzésbe keveredik egy brutális munkafelügyelővel, rájön, hogy talán lejuthat a hajóról, ha harcolni is hajlandó céljaiért.

Taylor, Jodi: Visszhangok szimfóniája (St. Mary-krónikák 2.)

A St. Mary Történettudományi Kutatóintézet munkatársa, Max ezúttal a viktoriánus kori Whitechapel ködbe burkolózó utcáin kénytelen az életéért futnia – mégpedig Hasfelmetsző Jack elől. Ám ez még csak a kezdet: egy régi ismerőssel is szembekerül, aki mindenáron el akarja pusztítani az Intézetet, és ha kell, akár az egész emberi történelmet megsemmisíti vele együtt. Hajmeresztő (és hajmeresztően mulatságos) kalandok veszik kezdetét Ninive függőkertjeitől Thomas Becket meggyilkolásáig, nem beszélve egy előre nem tervezett dodómentő akcióról.

A szerző művei könyvtárunkban >>

Tinisarok

Hoover, Colleen – Fisher, Tarryn: Never never - Soha, de soha 3. (Never Never 3.)

Silas Nash és Charlize Wynwood kénytelen elmélyedni a múltban, hogy megoldják saját rejtélyeiket. Versenyt futnak az idővel, hogy megtalálják a szükséges válaszokat, mielőtt mindent elveszítenek. Vajon vissza tudják szerezni, ami egyszer már az övék volt? Visszakaphatják-e a régi énjüket?

A szerző művei könyvtárunkban >>

Ismeretterjesztő és szakirodalom

Barber, Barrington: A rajzolás alapjai

Mindenki megtanulhat jól rajzolni, amennyiben elég lelkes és kitartó hozzá. E kötet átfogó és kifejezetten gyakorlatias útmutatóként szolgál azok számára, akik ezt a célt tűzték ki maguk elé, bármilyen képességekkel rendelkeznek is kezdetben. A gyakorlás és a fejlődés megannyi lehetőségét mutatja be, sokféle témakört érintve, legyen az csendélet, állat- vagy növényrajz, tájkép, alakos ábrázolás vagy akár portré. A példákat úgy válogatták össze, hogy a rajzkészségek és rajztechnikák lehető legszélesebb körét öleljék fel, különös tekintettel a perspektivikus ábrázolás és a kompozíció kérdéseire.

Cimino, Al: A kódfejtés története

Mindenkinek vannak titkai, amiket meg szeretne őrizni – és mindig vannak olyanok is, akik ezeket meg akarják ismerni. A titkolódzók és a kódtörők versenyfutása évszázadok óta tart – számos módszert (a végtelenül egyszerűtől a szinte megfejthetetlenig) dolgoztak ki a másik munkájának megnehezítésére. Ma már a szuperszámítógépek és a kvantum-kódok korszakában élünk. Közben egyes tinédzserek a laptopjukról törik fel a legvédettebb katonai rendszereket. Ez a könyv - bemutatva a legizgalmasabb kódfejtések, feltörések történetét - megtaníthat arra is, miképp védhetjük meg a saját titkainak.

Horváth János – Zsíros Mária – Menyhárt Ferenc: Az élet sava-borsa

Horváth János csaknem százévnyi, gazdag életútját mutatja be a könyv. 1944-ben a diák ellenállási mozgalom tagjaként bebörtönzi a Gestapo, később papnak öltözve menekül Budapest utcáin a nyilasok elől. Az 1945-ös választásokon - Angyalföldön - a Kisgazdapárt jelöltjeként legyőzi Kádár Jánost, de 1947-ben koholt vádak alapján, az úgynevezett Mistéth-perben három év fél év börtönre ítélik. 1956-os forradalom leverése után előbb Bécsbe menekül, majd tovább az Egyesült Államokba. Itt végleg a tudomány mellé szegődik, és egyetemi tanárként megkezdi sok évtizedes tudományos pályáját közgazdászként...

Johnson, Bea: Zero Waste otthon - Kevesebb hulladék, egyszerűbb élet

Lehetséges-e szemét nélkül működtetni egy háztartást? Lehet-e úgy vásárolni, hogy a szatyrainkba ne kerüljenek műanyag csomagoló eszközök? Meg lehet-e szabadulni mindattól, amire igazából nincs szükségünk? A válasz: határozott igen! Bea Johnson 2008 óta gyakorolja családjával együtt a Zero Waste, azaz "nulla hulladék" életvitelt. Tapasztalatait tartalmazó könyvében arra bátorít, hogy csökkentsük az otthoni zűrzavart, és mindezt ne csak egy jobb környezetért, de egy jobb önmagunkért tegyük. A könyv praktikus, kipróbált megoldásokat mutat be arra, hogy életünk teljesebb és egészségesebb legyen.

Lisztóczky László: Világító szív

Az irodalomtörténész két évtizede alapította meg a Dsida Jenő Baráti Kört, melynek programos célja a költő népszerűsítése, életének és költészetének minél szélesebb körben történő megismertetése. E kötetben szereplő Dsida-tanulmányai nagyfokú filológiai pontossággal és esztétikai érzékenységgel mutatnak példát élet, környezet és kor "egybeolvasására" a költő verseivel. Dsida-képünk minél teljesebbé tételében így múlhatatlan érdemeket szerzett.

Tverdota György: Hagyomány és lelemény - A magyar irodalmi modernség első hulláma

Tverdota György a Nyugat "alapító generációját" vizsgálja, Adyt, Móriczot, Babitsot, Kosztolányit, Krúdyt. Nem a legendákkal körülvett, mítosszá merevített írókra kíváncsi, hanem azokra a kételkedő, meghasonlásokkal küzdő, ellentmondásos alkotókra, akik minden bizonytalanság, vita, torzsalkodás ellenére létrehoztak egy kivételesen sikeres vállalkozást, a Nyugat folyóiratot.

A szerző művei könyvtárunkban >>

Mentálhigiéné, lélektan, pszichológia

Feldmár András: Ellenállás

Lehet ellenállás a csendben maradás, és lehet az a megszólalás. Attól függően, hogy a hatalom mit akar. Az ellenállás mindig valaki más akarata ellenében mutatkozik meg. Ha nincs akaratosság, akkor nincs ellenállás. Feldmár több szempontból is vizsgálja a pszichológiai ellenállás jelenségét, ezt a nagyon is aktuális, hétköznapi problémákat, élethelyzeteket érintő témát.

A szerző művei könyvtárunkban >>

Miyazaki Yoshifumi: Sinrin-joku

Az erdőfürdőzés során a természet közelsége ellazít és energiával tölt fel bennünket. Kutatási eredmények is igazolják, hogy ha egy ráérős séta közben minden érzékszervünkkel ráhangolódunk a minket körülölelő természetre, az jó hatással van immunrendszerünkre, közérzetünkre, stressz-és energiaszintünkre. Japánban számtalan természetterápiás központot alakítottak ki, de szerencsére közvetlen környezetünkben is élvezhetjük az erdő és a fák gyógyító hatását, amely a civilizációs és modern kori betegségek, illetve a stressz ellenszere lehet.

Winston, Robert: Segíts a gyerekednek! Felnőtté válás lépésről lépésre

A kamaszkor testi-lelki változásai nemcsak a fiatalok, de a család és a tágabb környezet számára is komoly erőpróbát jelentenek. A könyv ehhez az időszakhoz nyújt segítséget: elmagyarázza a kamaszok testében, agyában és pszichéjében zajló folyamatokat, így könnyebb lesz reakcióikat, viselkedésüket is megérteni, gyakorlati tanácsokat ad olyan témákhoz, amelyeket szülőnek és kamasznak is nehéz szóba hozni. Nyíltan és objektíven közelít olyan kényes kérdésekhez, mint az internetes zaklatás, a pornográfia hatásai vagy a kirekesztés, és abban is segít, hogyan reagáljunk, ha probléma merül fel.

A szerző művei könyvtárunkban >>

Szociológia, társadalomtudomány

Morgan, Elaine: A nő származása

A Teremtés könyve szerint Isten először a férfit alkotta meg. Az asszony megkésett kis ötlet volt; leginkább az Úr nyájas gesztusa a férfi felé. Charles Darwin Az ember származásában egészen más felfogásban írt fajunk eredetéről: számára nyilvánvaló volt, hogy a női nem legalábbis egyidős a férfival. A férfiak szinte azonnal hozzáláttak, hogy a biológia, az etológia és a primatológia eszköztárát bevetve igazolják a nők nyilvánvaló alsóbbrendűségét és megmásíthatatlan alávetettségét. Elaine Morgan könyve úttörő munka, amely elsőként érvel amellett, hogy a nő evolúciós szerepe éppoly meghatározó fontosságú, mint a férfié.

Tóth Erika Katalin: Akadálymentes élet - Kerekes székesek Magyarországon

Könyvemben olyan speciális hátránnyal - kerekesszék - induló gyerekek és felnőttek életét mutatom be, akiknek talán soha nem volt módjuk a saját tehetségük felfedezésére, mert nem voltak segítőik, támogatóik. Életük, minden napjuk a hátrányok miatti küzdelemről szól, a remény, a kitörés jegyében. Vannak már nagyszerű példák, de kell lennie még sokkal többnek! Igyekezzünk felkutatni őket környezetükben, és akár észrevétlenül is segítsük őket. Ez a könyv tükör. Pillantás a fénytelen valóságba. Mégis azt érzem, hogy bele kell néznünk, hogy lássuk az igazat...

Bőhm Kornél: Sem megerősíteni, sem cáfolni...

A súlyos balesetek és természeti katasztrófák, termékvisszahívások és emberi mulasztások nem tesznek jót egy vállalat vagy intézmény hírnevének - reputációjuk megőrzése vagy visszaállítása szempontjából az első 24 óra kritikus időszak. Bőhm Kornél kríziskommunikációs tanácsadó bemutatja, mit tehetünk a krízisek megelőzéséért, milyen elveket kövessünk, ha már megvan a baj, és utólag miként érdemes levonni a tanulságokat. A számos példa, esettanulmány valamint a magánéletből ismerős helyzetek segítségével kommunikációs szakemberként, proaktív vezetőként, sőt akár laikus hírfogyasztóként is megtanulhatjuk, hogy a krízisből akár új esélyt is teremthetünk.

Gyermekkönyvtár

Banks, Rosie: Tündérhercegnő (Titkos királyság)

Közeleg a tündérmanók ballagásának nagy napja: ekkor derül ki, hogy melyik tündérmanónak mi lesz a feladata a mesés birodalomban. Trixi meghívja Nellit, Fannit és Jázmint is a nagy eseményre – a barátnők alig várják, hogy lássák Trixi otthonát, a Levelek Földjét. Azonban megjelenik Keserű királynő is, hogy megszerezze magának a tündérhercegnői koronát, amely megsokszorozná erejét. A lányok és a tündérmanók összefognak, de csak akkor győzhetnek, ha választanak maguk közül egy új tündérhercegnőt. Vajon kinek a fejére került a bűvös korona?

A szerző további művei a Gyermekkönyvtárban >>

Bolygók (Fedezzük fel együtt!)

Az embert örök kíváncsisága folyton más bolygók, naprendszerek felfedezésére, a világegyetem megismerésére sarkallja. Űrutazóink egyelőre nem jutottak messzebb a Holdnál, mégis a Mars meghódítására törekszünk, és töretlenül hiszünk abban, hogy rajtunk kívül is léteznek értelmes civilizációk az univerzumban. Hol van a világ közepe? Milyen messzire utaztak el az űreszközeink? Hogyan történt a holdra szállás? Mi jellemzi a hozzánk legközelebb eső bolygókat? Milyen lehet az űrben élni? Bárkiből lehet űrhajós? Hol fogunk lakni, ha a Földünket katasztrófa éri? Múltunk, jelenünk és jövőnk, s az izgalmas kérdésekre adott válaszok egyaránt megtalálhatók képekkel gazdagon illusztrált könyvünkben.

Kutyák (Fedezzük fel együtt!)

Az ember és a kutya barátsága sok ezer évvel ezelőttre tekint vissza. Kezdetben a zsákmányszerzés, a közös vadászat tartotta össze őket – ma már a gazdálkodásban, a munkában, a sportban és a veszélyhelyzetek elhárításában is támaszkodhatunk négylábú társainkra. Egyetlen más állatfajra sem jellemző olyan sokszínűség, mint éppen a kutyára, s könyvünk fejezetei ezt a változatosságot szeretnék minél hívebben bemutatni. Milyen életkori sajátosságaik vannak a felcseperedésük során? Hogyan tápláld, gondozd, neveld kedvencedet? Melyik fajta illik leginkább hozzád? Mit jelez a kutyák testbeszéde? Száznál is több érdekes kérdésre ad válaszokat e színes fotókkal illusztrált könyv.

Leaman, Louisa: A tigris-mentőakció

A vadállatoknak a vadon az otthonuk, szabadon kellene élniük, nem az emberek szolgálatában. A Born Free Alapítvány küldetése, hogy minél több fogságban élő állatot visszajuttasson a természetes környezetébe. Ismerd meg Roque, a tigriskölyök történetét, akit néhány naposan elszakítottak anyjától, hogy egy barcelonai állatkereskedésbe szállítsák…

Szávai Géza: Burgum Bélus - Piroska és a farkas

Burgumburg mesés hely, ahol minden megtörténik, amit csak jókedvünkben elképzelhetünk – vagy el sem tudunk képzelni! Ki ne hallotta volna Piroska és a farkas meséjét? De tudjátok meg, hogy Burgum Bélus, a mesterdetektív kinyomozta, hogy – amúgy igazándiból! – mi történt Piroskával és a vadásszal. És a gonosz farkas életét is megváltoztatta a világhírű nyomozó. Most megismerheted Burgum Bélus, Piroska és a farkas titokzatos történetét.

A szerző további művei a Gyermekkönyvtárban >>

Vass Ildikó, H.: Tulipános origami

Kedv és papír - e kettő kell mindössze (no, meg olló és egy kis ragasztó). A könyvecske modelljei, figurái nagyon egyszerű formákból állnak. Mindössze egyet kell ezekből megtanulni, majd több, ugyanolyat meghajtogatni, és máris elkészíthető a modellek nagy része: koszorúk, képeslapok, korona, sőt, még kaktusz is A könyv óvónőknek, tanítóknak és szülőknek egyaránt ajánlott a gyerekek finommotorikájának fejlesztéséhez és vidám közös időtöltéshez egyaránt.

Béke Fiókkönyvtár

Baldacci, David: Senki földje

Az amerikai haderők különleges ügynöke, John Puller édesapját szörnyű tettel vádolják: a hadsereg egykori parancsnoka harminc évvel ezelőtt meggyilkolhatta a feleségét. Az ügynök úgy érzi, kötelessége megvédeni apja becsületét, és nyomozásba kezd. Így találkozik Paul Rogers volt elítélttel is, aki bosszút akar állni azokon, akik miatt börtönbe került. A Fort Monroe katonai bázison keresztezi egymást útjuk, ahol a kormány egykor szigorúan titkos kísérleteket folytatott – és talán folytat még most is. Puller pedig mind nagyobb bajban találja magát, ahogy egyre több titokra próbál fényt deríteni.

A szerző művei könyvtárunkban >>

Hogan, Ruth: Az elveszett tárgyak őrzője

Anthony Peardew görnyedten, fejét lehajtva járja London utcáit, hogy elveszett medálját megtalálja: a menyasszonyától, Therese-től kapta harminc évvel ezelőtt, akit a sors aznap el is ragadott tőle. Közben azonban mások elveszett dolgait is megtalálja, amelyek élettörténetéről novellákat ír. Házvezetőnője, a hányatott sorsú Laura is egyike Anthony megmentett darabjai közül: az ő feladata, hogy a talált tárgyakat visszajuttassa eredeti tulajdonosukhoz. Be kell azonban látnia, hogy nem zárkózhat be örökre az író dolgozószobájába, ki kell használnia a kínálkozó lehetőségeket, hogy otthonossá tegye a saját életét.

Parks, Adele: Az idegen a házamban

Alison szerencsés, és tisztában van ezzel. Mindig is ilyen életet akart - boldog otthont Jeffel és az okos, cserfes kamaszlányával, Katherine-nel, aki a mindene. Aztán egy kopogtatás az ajtón véget vet eddigi életüknek. Tizenöt évvel ezelőtt valaki más vittel el Alison kisbabáját a kórházból, s az anya most szemtől szembe kerül a hihetetlennel. A gyermek, akit hazahozott, nem az ő lánya. Mit tehet az az anya, aki gyermekével együtt mindenét elvesztheti?

Shattuck, Jessica: Nők a kastélyban

A náci Németország vereségének romjain, egy roskadozó kastélyban él Marianne von Lingenfels: férjét kivégezték, miután részt vett egy Adolf Hitler elleni gyilkossági merényletben. Eltökélte, hogy betartja a férje bátor társainak tett ígértét: megtalálja és megvédi a feleségüket, az ellenállás többi özvegyét. Lépésről lépésre épít fel egy szokatlan családot férje ellenállási mozgalmának romjaiból, miközben teljesen biztos benne, hogy közös fájdalmuk és a körülmények összetartják majd őket. Hamarosan rá kell döbbennie azonban, hogy a múltja fekete-fehér és elvekben gazdag világa megváltozott, és olyan titkok, sötét szenvedélyek szövik át, amik könnyedén szétszakíthatják új családját.

tovább (hangoskönyv) >>