HANGOSKÖNYVEK

Ishiguro, Kazuo: Noktürn + Csellisták

"A Nobel-díjas író novelláiban is ugyanazzal a pontossággal és finomsággal építkezik, mint amit regényeiben már megszokhattunk. A hangoskönyv mindkét történetében a zene játssza a központi szerepet: Hogyan képes bármelyikünk életét befolyásolni, a legkülönbözőbb sorsú embereket egymáshoz fűzni.” A két elbeszélést Schmied Zoltán előadásában hallgathatjuk meg.

 

 

Márai Sándor: Egy polgár naplóiból

„Márai Sándor 1933 és 1989 között írott naplójegyzeteiből válogattam: egy polgár vallomásai itthon és az emigrációban. Márai szabad és független szellem, művelt, ironikus, szarkasztikus humorú. Tanulságos és szenvedélyes vallomás a hazáról, Európáról, a huszadik századról, a magyar nyelvről.” Olvashatjuk a hangoskönyv fülszövegében az előadó Bálint András sorait.

 

 

Szabó Magda: Angyal és más novellák

A lemez Szabó Magda sokoldalú írói munkásságából novelláinak jellegzetes gyűjteményét adja közre: a műveket Molnár Piroska színművésznő előadásában hallgathatjuk meg. Az írónő elbeszéléseiben többnyire az emberi együttélés során adódó problémákkal találkozunk, különösen az életformabeli és világnézeti változások talaján "gyökeret eresztő" generációs konfliktusokkal. A két korongon összesen öt írás kapott helyet: a Ház ajtó nélkül, a Csibi, a címadó Angyal, A mosolygó Bacchus, és A nagyszék.