Évfordulók, események

...és ez történt még a mai napon

Hónap:    Nap:    

1959. október 14-én kezdték az új munkásszálló építését Dunaújvárosban

Az Építők útja és a Sztálin út (Vasmű út) sarkán kapott helyet az új, háromemeletes épület.

A munkásszálló mellett újabb szállás épül A munkásszálló mellett újabb szállás épül „A Vasmű dolgozói számára a gyár szomszédságában korszerű, háromemeletes munkásszállót építtet. … Ez lesz az ország legkorszerűbb munkásszállása, amelybe thermálvizes mosdókat és fürdőket építenek be állandó melegvíz szolgáltatással. A tágas éttermen kívül külön bisztrót is nyitnak.”

Az ország legkorszerűbb munkásszállása épül városunkban

= Sztálinvárosi Hírlap, 1959. 02.10.1.p.

 

„A főbejáraton belépve csodálkozva tekintettünk széjjel a hatalmas hallban, ahol szőnyegek, modern vonalú fotelek, sok-sok virág és dísznövény, függönyök, s a falakon elhelyezett ízléses rézkarcok olyan benyomást keltenek, mintha egy első osztályú szállodában lennénk. A hallból nyílik az olvasószoba, melyet ugyancsak a széles fotelek, asztalkák, szőnyegek barátságos légköre vesz körül. A folyosókon hosszú futószőnyegek nyelik el lépteink zaját, s ahogy az egyik lakószobába benyitunk, azt tapasztaljuk, hogy minden kényelmet biztosítottak jövendő lakóinak. Így a falba épített szekrények, csőbútorok, s a széles csőágyak, terítők és függönyök, s nem utolsósorban a központi fűtés sugározta meleg, igazi otthonná varázsolja a szobát... Ez a 17 millió forint költséggel épült és 2 millió forint értékben berendezett munkásszálló nemcsak Sztálinváros, de az egész ország egyik legmodernebb létesítménye.”

Elkészült a Vasmű háromemeletes munkásszállója = Sztálinvárosi Hírlap, 1960. 01. 22.1.p.

A márványoszlopos előcsarnok A márványoszlopos előcsarnok A szálló díszterme A szálló díszterme

„Két hete adták át a vasmű új munkásszállóját, azóta a lakók is feltalálták magukat az új épületben.

- Meg vagyok elégedve az új munkásszállóval – mondja Benedek András műszerész. - A kényelmes ágyak, a szép berendezés mindnyájunk tetszését megnyerte.- No meg a fűtés is jó, és az állandó hideg-meleg fürdő – toldja meg Popán László csőszerelő, aki természetesen a szakmájához tartozó berendezéseket méltatja először.”

Zs. Cs.: Négyszáz dolgozó új otthonában = Sztálinvárosi Hírlap, 1960.02.03.1.p.