Vissza a nyitóoldalra

Kmetovics Mária Etel pedagógus, tanár

Kmetovics Mária Etel a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola tanára; 1989. augusztusában magyar-orosz szakos diplomával került a régi nevén Ságvári Endre, mai nevén Szilágyi Erzsébet Általános Iskolába. Mint osztályfőnök lelkiismeretes munkával irányítja a rábízott tanulók sorsát, akik felé mindig szeretettel fordult nevelő-oktató munkája során. Négy évtizedes pályája során sok száz diákot nevelt a maga kedves, emberséges módján. A mai napig is rendszeresen visszalátogatnak hozzá diákjai, akik mindig szívesen gondolnak Marika nénire. A szülőkkel is jó kapcsolat kialakítására törekszik, akik mindig bizalommal fordulhatnak hozzá nevelési gondjaikkal.
Kmetovics Mária nyitottságát, sokoldalú érdeklődését bizonyítja, hogy a JATE pedagógia szakán szerzett egyetemi végzettséget. A frissen megszerzett újabb diplomája után az elsők között képezte át magát az orosz szakról német nyelvtanárrá. Azóta is folyamatosan keresi a továbbképzési lehetőségeket, a tánc és dráma modul oktatásához megszerezte a drámapedagógiai végzettséget, melyet szakköri órákban is kamatoztatott. Ezzel a módszerrel közelebb hozható és színesebbé tehető az irodalomoktatás a gyermekek számára.
Minden tanévben a Szilágyi-hét keretében a város és városkörnyék számára német szépkiejtési versenyt szervez. Rendszeresen készíti fel diákjait német nyelvi versenyekre, illetve a Nyelvünkben élünk kommunikációs versenyre. Munkáját mindenki elismeri, ezért kollégáival mindig is kitűnő munkakapcsolatot alakított ki, szeretnek együtt dolgozni vele. Ezt bizonyítja, hogy évek óta az egyik minőségirányítási csoport vezetője, továbbá az iskola Közalkalmazotti Tanácsának tagja.
Kmetovics Máriát a hivatása iránti mély elkötelezettség jellemzi. Ez a sok-sok év tisztán jelzi elhivatottságát és alkalmasságát arra, hogy tudást és tartást adjon tovább a tanuló ifjúságnak. Átgondolt, higgadt, egyenes véleménynyilvánításával tisztelet övezi kollégái körében is. Munkájában mindenkor alapos, igényes, amely mintaértékű lehet mindenki számára.
Több évtizedes lelkiismeretes munkája elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet kapta.

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2010 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

Kapcsolódó linkek: