Vissza a nyitóoldalra

Kondor László pedagógus, tanár, iskolaigazgató

"Kondor László tanári diplomáját 1974-ben, matematika-fizika szakos középiskolai tanár szakon szerezte, ezeket a tantárgyakat oktatta pedagógus pályája első időszakában, először a közös igazgatású Dr. Münnich Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola tanintézményben. Az 1975/1976-os tanév már jelentős fordulatot hozott tanári pályáján, ugyanis új épületben, önálló intézményként kezdte meg működését a Közgazdasági Szakközépiskola, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskola, Gyors-Gépíró Iskola, amelynek alapító tagja, s kezdetektől vezető szerepet betöltő munkatársa.
Kezdeményezésére jött létre a szakmunkástanulók Fejér megyei matematikaversenye, közreműködött a 8. osztályosoknak szervezett Németh Margit Matematikaverseny megalapításában. Szakmai munkája alapján 1997-ben a dunaújvárosi főiskola vezetésétől felkérést kapott matematika tantárgy oktatására; színvonalas szaktanári munkáját 2001-ben Címzetes Főiskolai Docens cím adományozásával ismerték el.
Kondor László igazgató, matematika-fizika szakos tanár és matematikus a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium alapító tagja, elhivatott pedagógusa. Évtizedek óta önzetlenül és nagy szakértelemmel szolgálja a közoktatás és szakképzés megújítását, miközben önmagát is folyamatos megújulásra készteti. Tevékenysége során különös gondot fordít a tehetséges diákok tudásának gyarapítására, felsőoktatásban való továbbtanulásuk elősegítésére, a helyi főiskola docenseként figyelemmel kíséri további sorsukat.  Vezetésével a közoktatási intézmények országos értékelési rangsorában tantestületünk oktató-nevelő munkája a továbbtanulásra való felkészítésben, az érettségi eredményekben, a pedagógiai hozzáadott értéket tekintve példamutatóan kiemelkedő. Kondor László igazgató, a matematika - fizika - számítástechnika oktatása, oktató-nevelő munkája, a szakképzés, az intézményvezetés és a tudományos munkásság területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként "Dunaújváros Érdemes Pedagógusa" díjban részesül."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

1981 - Eredményes Munkáért Miniszteri Dicséret

1988 - Kiváló Munkáért

1997 - Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt

1999 - Aranydiploma

2008 - Apáczai Csere János díj

2011 - Dunaújváros Érdemes Pedagógusa

2014 - Oklevél Penteléért

Kapcsolódó linkek: