Vissza a nyitóoldalra

Vincze Erzsébet pedagógus, tanár

"Vincze Erzsébet a Marosvásárhelyi Pedagógiai Főiskola magyar-román szakán végzett. A főiskola elvégzése után 3 évig óvónéni volt a Duna-deltában, távol a szeretteitől, majd hosszas utánajárás után hazakerült Arad megyébe a határ melletti Kisperegre, ahol magyartanárként dolgozott.

1990. augusztusban áttelepült Magyarországra. A volt Mező Imre Általános iskolában kezdett tanítani, 1991. augusztus 16-án kapta meg kinevezését. Igyekezett mindig lépést tartani a korszak kihívásaival, és sok képzésen vett részt.
1993 januárjában kapta meg a magyar állampolgárságot, és ez meghatározta további életét. 1996 szeptemberétől a Gárdonyi Géza Általános Iskola pedagógusa. Az elmúlt években több alkalommal kaptak tanítványai Apáczai-díjat, mellyel oktatói munkáját ismerték el. Osztályfőnökként mindig fontosnak tartotta tanítványai sorsát. Nagy szeretettel, türelemmel és odafigyeléssel foglalkozott a rá bízott gyerekekkel. A szülőkkel mindig jó kapcsolatot ápolt, rendszeresen bevonta őket a közösség munkájába. A tanórákon kívül számtalan programot szervezett tanítványainak például osztálykirándulások, nyári táborok, színházlátogatások formájában. A nyári napközis táborok egyik fő szervezője volt. Több mint 10 éven keresztül gondoskodott a gyerekek tartalmas időtöltéséről. Jó kapcsolatai vannak nevelőtársaival, pedagógus kollégáival, segítségére mindig mindenki számíthat."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2011 - Dunaújváros Oktatásügyéért Díj

2012 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

Kapcsolódó linkek: