Vissza a nyitóoldalra

Füredi János pedagógus, szakoktató

"A Bánki Donát Szakközépiskolában 1971-ben szerezte meg érettségi vizsgáját, majd jelentkezett a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolára. Esti tagozaton tanult, ezért az akkori jogszabályoknak megfelelően behívták katonának. Ez egyfajta törést eredményezett tanulmányaiban. Leszerelés után megnősült, és immár dolgoznia is kellett.

1976-ban Bene Károly igazgató úr műszaki oktatót keresett, ezért Füredi János is pályázott az állásra. Több jelentkező közül választották ki, és 1976. március 1. óta a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola tantestületét erősítette.
1979-ben megszerezte szakoktatói diplomáját a Miskolci Egyetem Dunaújvárosi Főiskolai Karán.
Pályafutása során rengeteg tanuló került ki a kezei közül az iparba, és nagyon sok fiatalt készített fel szakmai tanulmányi versenyekre. Ennek köszönhetően 1990-ben miniszteri dicséretben részesült, amikor a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen 2. helyezést ért el egy általa felkészített tanuló.
A kollégái tisztelik, becsülik, elfogadják véleményét. 25 éven keresztül segítette vezetői, munkatársai munkáját, képezte saját magát és a tanulókat.
Az oktatásban, szakképzésben eltöltött 36 éves kiemelkedő munkája elismeréseként Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjban részesül."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2011 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

 

 

Kapcsolódó linkek: