Vissza a nyitóoldalra

Horváth András pedagógus, tanár

"A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanára, illetve kollégiumi nevelője. Tanulmányait a Nehézipari Műszaki Egyetem Kohó- és Fémipari Főiskolai Karának műszaki szakoktató szakán fejezte be 1987-ben.

Két gyermeke nevelése mellett szerzett diplomát. Elhivatottsága a pedagógus szakma iránt példaértékű mind a kollégái, mind a tanulói és szüleik szemében. A tanári pálya mellett már fiatalon – szülői hatás mellett – letette a voksát, és céltudatosan készült a jövőre. 
Először 21 évesen vállalt pedagógus munkát az iváncsai általános iskolában, ahol négy évet dolgozott. Ezt követően Pusztaszabolcson tanított 1975-től, 1977-ig, majd a Magyar Államvasutaknál dolgozott. 1990-ben tért vissza a közoktatásba, a dunaújvárosi Kereskedelmi – és Vendéglátó Ipari Szakközépiskolába, ahol az intézmény szakmunkásképző osztályaiban tanított matematikát. 1997-ben pályázta meg a Rudas Szakközépiskola nevelőtanári állását, és azóta az intézményben dolgozik.
Immár közel 22 éve közalkalmazott, és kollégiumi nevelőként szervezi a városkörnyéki tanulókat a kollégiumba. Aktív részese a Rudas Középiskola mindennapi életének, munkaterületére a kiváló munkamorál, a megfontoltság és a példás rend jellemző. Alkotó módon kapcsolódik be a szakmai munkaközösség módszertani kultúrájának továbbfejlesztésébe. Nevelő munkájában alapos, következetes.
Növendékeit nemcsak a tanulás fontosságára tanítja, hanem általános emberi értékeket közvetít nekik, a felnőtt életre is igyekszik felkészíteni őket. Éveken keresztül vezette a kollégium diákönkormányzatát, mint ahogy hosszú időn át szervezett segítőket a Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi akciójához, és a gyermekeket is a jószolgálati munkára ösztönözte.

Dunaújváros Közgyűlése, a 25 éves példamutató és lelkiismeretes oktató-nevelő és közösségi munkájának elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díját Horváth András pedagógus részére adományozta."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2012 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

Kapcsolódó linkek: