Vissza a nyitóoldalra

Kovacsikné Vájer Mária pedagógus, tanár

"Óvónőként kezdte nevelői pályáját, majd 1986-ban elvégezte a Jászberényi Tanítóképző Főiskolát, és némi kitérővel már 1988 óta a Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet Általános Iskolai Egységének tanítója. Volt tanító néni, napközis nevelő, tanulószoba-vezető, de leginkább gyermek- és ifjúságvédelmi felelősként találta meg a helyét. Ebben a pozícióban is fejezte be munkáját 2011 decemberében.

Mérhetetlen gyermekszeretete talán óvónői múltjából ered, de tény, hogy olyan szoros kapcsolatot a gyerekekkel kialakítani csak kevesen tudtak, mint amilyet neki sikerült. Ezen a területen professzionálisan képezte is magát, és számtalan kurzuson vett részt, úgy mint életvezetési ismeretek, mentálhigiénés alapprogram, vagy akár a gyermekvédelmi szakértői terület.
Az ő nevéhez fűződik az iskolában zajló heurisztikus programozású írás és olvasástanítás, amit 3 éven át sajátított el különböző képzéseken.
Nemcsak tanítványai, de kollégái is rövid idő alatt megnyíltak előtte, a felmerülő problémákban pedig igyekezett a legjobb tudása szerint segíteni.

Dunaújváros Közgyűlése, áldozatos és kimagasló színvonalú szakmai munkájának elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díját Kovacsikné Vájer Mária tanárnő részére adományozta."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2012 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

 

Kapcsolódó linkek: