Vissza a nyitóoldalra

Horváthné Nagyszöllősi Magdolna pedagógus, tanár

"Pedagógus családban nőtt fel. Olyan értékeket kapott mintaként, amit tanítóként, majd igazgatóhelyettesként 15 majd igazgatóként 11 évig következetesen betartott. Olyan empatikus érzéket, kitartást és elhivatottságot örökölt szüleitől, mely nélkül a tanulók nevelését, oktatását, a társak vezetését nem is lehet felvállalni.

A Szórád Márton Általános Iskolában kezdett tanítani 1974-ben. Kiemelkedő szakmai és igazgatóhelyettesi munkájának elismeréseként 1998-ban megkapta a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjat.
2000-től megbízással került az Arany János Általános Iskola vezetésére, ahol 2011-ig igazgatóként dolgozott. Nagy szerepe volt abban, hogy az iskolában a művészeti nevelés és a kiemelt szintű angol nyelvi oktatás mellett legyen létjogosultsága az alternatív pedagógiák bevezetésének. Elhivatottsággal tanított, számos versenyre készítette fel eredményesen tehetséges diákjait.
2008-ban a város általános iskolai igazgatói a munkaközösségük vezetőjének választották meg. Tapasztalataival, tanácsaival segítette vezető kollégáit. Jelenleg is tagja a Pentele Baráti Körnek, támogatja a civil szervezet célját.

Dunaújváros Közgyűlése, az elhivatott és kimagasló szakmai színvonalú pedagógiai munkájának elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díját Horváthné Nagyszöllősi Magdolna pedagógus részére adományozta."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2010 - Genius Apáczai Diploma Díj arany fokozata

2012 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

Kapcsolódó linkek: