Vissza a nyitóoldalra

Farkas Péter, dr. főiskolai docens

"1968-ban helyezkedett el a Dunaújvárosi Főiskola jogelődjénél, az akkori dunaújvárosi Felsőfokú Kohóipari Technikumban. A Dunaújvárosi Főiskola főiskolai docenseként tevékenykedett 2011 februárjáig. 

1973-ban szerezte meg anyagvizsgáló szakmérnöki oklevelét, majd 1983-ban az egyetemi doktori disszertációját védte sikerrel a Kohómérnöki Karon. Szakmai tudományos munkássága országosan is ismert és elismert. Az utóbbi években végzett ipari munkái például a Dunaferr Rt. Lőrinci Hengermű Kft. Középtávú fejlesztési tervének elkészítése, de az ő nevéhez köthető a triplex-lemezek gyártási technológiájának kidolgozása is.
Oktatói munkáját már több alkalommal is elismerték, szakmai munkáját pedig a Siemens cégnél is igénybe veszik, mint külső szakértő.
Dr. Farkas Péter 1968 óta a Főiskola, illetve elődjének oktatója. Főiskolai docensként, tanszékvezetőként és intézetigazgatóként évekig lelkiismeretesen végezte munkáját. A kohászképzés egyik vezető oktatója városunkban. 

Dunaújváros Közgyűlése a több évtizedet átölelő kimagasló szakmai munkájának elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díját dr. Farkas Péter pedagógus részére adományozta."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2012 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

Kapcsolódó linkek: