Vissza a nyitóoldalra

Földesiné Szilárdi Edit főnővér

"1974-ben érettségizett Putnokon, majd Miskolcra ment a "bábaképzőbe", ahol 1976-ban végzett szülésznőként. Ekkor költözött városunkba, és helyezkedett el a városi kórház szülészetén. 1976-tól 1994-ig dolgozott a szülészeti és nőgyógyászati osztályon. Eközben 1993-ban egészségügyi szakoktatói diplomát szerzett Budapesten. 1994 és 1998 között főállású anyaként otthon nevelte négy gyermekét. 1998 nyarától dolgozik az Egyesített Szociális Intézményben, először az Akácfa utcai épületben, mint mentálhigiénés asszisztens, majd miután a dunasori épületbe költözött az Idősek Otthona, az egyik újonnan alakuló osztály vezetésével bízták meg. 

Emellett 2003-ban Budapesten idősek szociális ellátásából először alap-, majd szakvizsgát tett. Jelenleg is osztályvezető főnővéri feladatokat lát el. 
Földesiné Szilárdi Edit nagy családban nőtt fel, szülei hét gyermeket neveltek, ezért korán beleivódott a másokról való gondoskodás természetessége. Munkáját az empátia, az odafordulás, a tolerancia, az önzetlen segítségnyújtás jellemzi. 
 A kezdetektől a szülő anyák segítése, az élet kezdetén nyújtott támogatás volt hivatásának a célja. Az Idősek Otthonában a lakók, hozzátartozók beilleszkedésének segítését, majd az emberhez méltó elmúlás szellemének megvalósítását tekinti feladatának. 
Munkáját mindig maximális hittel, szeretettel, lelkiismeretesen végzi. Határtalan szociális érzékenysége és munkabíró képessége mindenki számára példaértékű lehet. Nagy hangsúlyt fektet a szakmai tanulmányokat elsajátító, tanulni vágyó fiatalok képzésére is. A kollégáival való jó munka és személyes kapcsolat kialakítása számára mindig elsődleges.
Nemcsak szakmai munkájával járult hozzá az intézmény mindennapjaihoz, hanem aktívan részt vesz a rendezvényeken. 

Fáradhatatlan és színvonalas szakmai munkájának elismeréseként Dunaújváros közgyűlése a "Szociális Munkáért - Dunaújváros" Díjat adományozta Földesiné Szilárdi Editnek."

Forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja >> és Dunaújváros online >>

 

Díjak, kitüntetések:

2012 - Szociális Munkáért - Dunaújváros díj

Kapcsolódó linkek: