Vissza a nyitóoldalra

Csathóné Zágoni Nóra pedagógus, tanár

"Csathóné Zágoni Nóra a Münnich Ferenc Gimnáziumban, a jelenlegi Széchenyi István Gimnáziumban érettségizett és itt tanít 1995-től magyar-német szakos tanárként. 2002 és 2007 között a nyelvi munkaközösség vezetője volt, majd 2008-tól az iskola diákönkormányzatát patronáló tanára, több éve folyamatosan osztályfőnök. A gimnáziumunk partneriskolájával, a dortmundi Reinoldus-und-Schiller Gimnáziummal való kapcsolat tartója, a csereprogramokat szervező és lebonyolító tanára.Nevelésben és oktatásban való elhivatottságát jelzi, hogy folyamatosan képzi magát, részt vesz szakmai jellegű továbbképzéseken pl.: a Goethe Institut tanfolyamán, vagy a TELC tanfolyamvezető- és vizsgáztató felkészítésen, vagy az interaktív tábla hatékony alkalmazása a XXI. század iskolájában a tanulás- tanítási folyamatok támogatásában című tanfolyamon és még sorolhatnánk. Nóra energiái azonban a szakmai jellegű képzések mellett a diákok nevelésére, szabadidejének helyes eltöltésére irányulnak fokozottan. 2010-11-es tanévben indult a gimnáziumban a TÁRS program keretein belül az önkéntes diákok szervezése, melynél időt és fáradságot nem kímélve több projekt szervezését is felvállalta. Bevonta a gyermekeket a Jószolgálati Otthon és az Idősek Otthona pályázatokba, irányította és figyelemmel kísérte a budapesti Parafónia zenekarral való kapcsolattartást, érzékenyítette a programban részt vevő mintegy 60-100 diákot, hogy ügyesen, lelkesen és pozitív, örömteli tapasztalatokat gyűjtve végezzék nemes cselekedeteiket. Folyamatosan jelen volt a találkozókon, programokon, szellemisége magával ragadta a tantestület tagjait is.
Vallja, hogy: „Másokat megajándékozni akkor a legértékesebb, ha azt halkan és önzetlenül tesszük”.
Egyik kezdeményezője és elindítója a „Fogd a kezem” programnak, ahol a művészeti és karitatív tevékenységet fűzik gyönyörű egységbe. A Széchenyi gálák és kultúra napi rendezvények ötletgazdája és energikus szervezője, aki tartalommal és energiával tölti fel az iskolagyűléseket, legyen szó karácsonyról, iskolai ünnepekről vagy éppen valami nemes célért való gyűjtésről, segítségnyújtásról.
2008-tól iskolánk DÖK patronáló tanára, sikeresen koordinálja a diákok munkáját, nemcsak iskolán belül pezsdítette fel a diákok életét megtalálva a legalkalmasabb diákokat, hanem városi és országos megmozdulásokban is részt vesznek, melyekből kiragadnánk, hogy népszerűsíti és szervezi az úszó-maratont iskolánk diákjai és tanárai körében, futóversenyeken vesz részt diákjainkkal közösen. Vidámsága, pozitív hozzáállása a diákok és kollégák szemében is példamutató, feledhetetlen élményekkel gazdagítja sokoldalú tevékenységével iskolánk, diákjaink, pedagógusaink életét."

Forrás: Széchenyi István Gimnázium >>

Díjak, kitüntetések:

2013 - Dunaújváros Ifjúságáért díj

Kapcsolódó linkek: