Vissza a nyitóoldalra

Simon Gyuláné pedagógus, tanító

"A Dózsa György Általános Iskola tanítója 1983-ban szerezte pedagógusi diplomáját a Kaposvári Tanítóképző Főiskola általános iskolai szakán. Tanári pályáját a 2. sz. Általános Iskolában, Dunakeszin kezdte, majd hamarosan a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanítója lett. Az elmúlt három évtizedben mind pedagógusként, mind emberként példát mutatott kollégáinak és a gyermekeknek.

Szakmai munkája kiemelkedő. Tanfolyamok, továbbképzések sorát végezte el azzal a céllal, hogy mind magasabb szinten végezhesse feladatát. Osztályközösségében figyelmet fordított a tehetségek felkarolására. Számtalan versenyeredmény mutatja fáradhatatlan munkáját. E mellett kitűnő eredményei vannak a felzárkóztatás területén. Minden kisgyermekben meglátja a csodát, s képességeikhez mérten, egyénileg fejleszti őket.
A szülők nagy bizalommal fordulnak felé, hiszen tudják és érzik, hogy gyermekük olyan pedagógus kezében van, aki szakmailag és emberileg is a legjobbat adja gyermeküknek.
Nemcsak a tanteremben végez példaértékű munkát, hanem az iskolaszintű programokban is kiemelkedő a szerepe.
2001 óta áll az alsós munkaközösség élén. Ez idő alatt összefogta az alsós pedagógusok munkáját, segítő kezet nyújtott a fiatal kollégáknak, mentorálta a pályakezdő pedagógusokat.
Töretlen hittel, lelkiismeretesen áll nap mint nap a tanulók elé. Személyisége, embersége, akaratereje példaértékű. Megértő, a gyermekek érdekeit szolgáló készséges munkájára biztosan támaszkodhatnak tanítványai és kollégái is."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2013 - Dunaújváros Oktatásügyéért Díj

Kapcsolódó linkek: