Vissza a nyitóoldalra

Endl Károlyné pedagógus, tanár

"Endl Károlyné 1961-ben vette át magyar-ének szakos diplomáját a Pécsi Pedagógiai Főiskolán, ezt követően a pécsi Zrínyi Miklós Ipari Szakmunkásképző Intézetben kezdett tanítani, ahol 14 éven keresztül dolgozott, énekkarokat vezetett, diákjai rendszeresen vettek részt versenyeken, többek között a Helikon ünnepségen, ahol 150 tanulója énekelt egyszerre a színpadon.

Pályafutását Dunaföldváron folytatta, ahol előbb az általános iskolában, majd a gimnáziumban töltött el tartalmas, felejthetetlen éveket. Aztán 1994-től - kis megszakítással – tulajdonképpen napjainkig Dunaújvároshoz kötődik, a Dunaferr iskolához. Az elmúlt években is sokat dolgozott, programokat szervezett, elvállalt számos esemény-rendezvény megszervezését.
A Dunaferr iskola kollektívája büszke arra, hogy egy aranydiplomás pedagógussal dolgozhat együtt. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy a mindennapokban támaszkodhatnak a sok évtizedes, a katedrán szerzett tapasztalataira, véleményére. Olyan tudás birtokosa ő, amely példaértékű a fiatalabb generáció számára. 
Endl Károlyné ugyanis annak a pedagógushivatásnak a képviselője, amit nem engedhetünk elveszni az átváltozó világunkban sem. A tanítónak ugyanis tanítania kell. De, dolga és feladata nevelni, értéket hordozni és mutatni, tiszteletet adni és megkövetelni, válaszokat megfogalmazni a legegyszerűbb, sőt a mindennapi kérdésekre is."

Forrás: Dunaújváros Online

Díjak, kitüntetések:

2013 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

2013 - Pedagógus Szolgálati Emlékérem

Kapcsolódó linkek: