Vissza a nyitóoldalra

Szupricsné Szabó Magdolna Mária pedagógus, tanár

"Szupricsné Szabó Magdolna Mária a Móricz Zsigmond Általános Iskola pedagógusa.

1979-ben szerezte meg tanári diplomáját a Pécsi Tanárképző Főiskolán. Friss diplomásként Közép-Európa akkori legnagyobb általános iskolájában a Ságvári Endre Általános Iskolában- ma Szilágyi Erzsébet Tagintézmény – kezdte meg a munkáját. Mindkét szakjára szükség volt, magyar nyelvet és irodalmat, valamint történelmet tanított mind a négy felső évfolyamon. Már pályakezdő korában osztályfőnöki feladatokat kapott, ami végig kísérte egész életen át.

Itt 14 évig nevelt és oktatott, majd 5 évig a Barátság Általános Iskola közösségét erősítette.  Az Arany János Általános Iskola után, ahol 7 évet dolgozott, 2008-ban érkezett a jelenlegi munkahelyére, a Móricz Zsigmond Általános Iskolába.

Hatalmas lendülettel, különleges empatikus képességekkel fordult tanítványai felé már az első időszakban és így van ez most is. Szakmai felkészültsége, módszertani példatára rendkívül széleskörű. Óráira mindig precízen, pontosan készül a mai napig. Szívügye a szép magyar beszéd, a magyar irodalom és hazánk történelmi múltjának megismertetése. Szívesen tanul, fogékony az új ismeretek megszerzése iránt, ezért folyamatosan képzi magát. Lendülete, közel 40 éve töretlen. Tanítványai rajongásig szeretik, a szülők közössége körében nagy tiszteletnek örvend. Tanítványai minden évben rangos versenyek győztesei. Fontos számára a valódi értékek közvetítése és elfogadtatása szülőkkel, diákokkal egyaránt. Emberi tartása, pedagógiai munkássága követendő példa lehet a következő nemzedék számára. Magas színvonalú szakmai munkáját számos városi, megyei, országos, sőt Kárpát-medencei esemény is igazolja.

Forrás: Dunaújváros.hu >>,

Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2014 - Dunaújváros Oktatásügyéért díj

2016 - Dunaújváros Érdemes Pedagógusa

Kapcsolódó linkek: