Vissza a nyitóoldalra

Móri Csaba néptáncos

"Móri Csaba 1984-ben kezdett táncolni a dunaújvárosi Vasas Táncegyüttesben gyerekként, később a felnőtt csoportot erősítette, ahol számos sikert aratott társaival itthon és külföldön egyaránt.
A néptánc szeretete a Magyar Állami Balett Intézet Néptánc- és Színpadi Tánc Tagozatára vezette, majd annak elvégzését követően Novák Ferenc "Tata" által vezetett Honvéd Együttesbe.
1999-ben alakult Dunaújváros Táncszínháza alapító tagja, és tánckarvezetője. Az ott eltöltött idő alatt számos szerepet eltáncolt mint felnőtt, mint gyerekdarabokban, és mint koreográfus is számos előadást jegyez. A Dunaújvárosi Hírlap közönségdíját is elnyerte 2006, és 2009-ben. A Társulat 2006-ban Varázsdoboz díjjal ismerte el tevékenységét. Több mint 1000 előadásban közreműködött és vezette be a tánc rejtelmes világába a dunaújvárosi közönséget. Sajátos pedagógiai módszer alkalmazásával tanította és kovácsolta erős egységgé a táncszínház táncosait, és ezáltal színvonalas produkciók kerültek porondra 2013 nyaráig. Ekkor a Bartók Kamaraszínház és a Dunaújváros Színházáért Alapítvány Teátrista Gyűrű kitüntetést adományozta számára.
Immáron 30 éve, hogy a tánc az élete, és reméljük, még sokáig láthatjuk városunk, országunk és a világ színpadán.
Dunaújváros MJV Közgyűlése a magas színvonalú szakmai munkájának, a lelkiismeretes táncoktató és hagyományőrző tevékenységének elismeréseként a Pro Cultura Intercisae díjat, Móri Csaba részére adományozta."

 

Forrás: Dunaújváros Online >>

 

Díjak, kitüntetések:

2015 - Pro Cultura Intercisae

Kapcsolódó linkek: