Vissza a nyitóoldalra

Gróf Andrásné pedagógus, testnevelő tanár

"Az Arany János Általános Iskola testnevelő tanára középfokú tanulmányait a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban végezte, majd az érettségi megszerzése után a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerzett földrajz-testnevelés szakos diplomát 1984-ben. Frissen megszerzett tudását a dunaújvárosi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában kezdte kamatoztatni, majd a kedvenc sportágában, a szertornában, amelyet versenyzőként is művelt, középfokú edzői képesítést szerzett. Gróf Andrásnét mindig a szakmai igényességből fakadó tudásvágy jellemezte, mely folyamatos önképzésre, ismeretszerzésre sarkallja.

Két alkalommal is részt vett a Testnevelési Egyetem által szervezett Nemzetközi Testnevelő Tanári Továbbképzésen, majd 2005-ben a Semmelweis Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Karán megszerezte a gyógytestnevelő tanári képesítést is. Új ismereteit a szervezett gyógytestnevelési órák keretében alkalmazza, ahol jelenleg közel nyolcvan gyermekkel foglalkozik.

Jó szervezőkészségét jellemzi, hogy néhány évig vezette a városi testnevelő tanárok munkaközösségét, mostani iskolájában, a Dunaújvárosi Arany János Általános Iskolában pedig jelenleg is ő a testnevelői munkaközösség vezetője. Gróf Andrásné szívügye a tanulóifjúság edzettségi állapotának folyamatos figyelemmel kísérése, és a lehetőségekhez mérten történő fejlesztése is. Ennek érdekében aktív szerepet vállalt a Magyar Diáksport Szövetség által indított projekt koordinálásában. Ennek keretében 38 iskolai tanulót vont be a fittségi állapotfelmérésbe, majd 10 gyermeket kísért el Budapestre a sportélettani laboratóriumba, ahol teljesítménydiagnosztikai felmérésre került sor.

Szaktudását és energiáit a tanórák mellett a diákszintű versenyekre való felkészítésben is felhasználja. Hosszú évek óta sikeresen vesznek részt diákjai a különböző labdarúgó bajnokságokban, kupákon. A Merényi Kupa labdarúgó bajnokságain, melyeket városi és vidéki csapatok részvételével szerveztek, a kezdetektől fogva jelentős eredményeket ért el lelkiismeretesen felkészített növendékeivel. Az ötödik osztályos korosztállyal benevezett az MLSZ-OTP Bank Liga, Bozsik foci intézményi programjába, segítve és hozzájárulva ezzel a sportág alapját képező utánpótlás neveléshez. A foci mellett az atlétika sportágban is sikerült diákjaival két alkalommal is országos döntőig eljutni a diákolimpiai versenyeken."

Forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja >>

 

Díjak, kitüntetések:

2015 - Dunaújváros Sportjáért díj

Kapcsolódó linkek: