Vissza a nyitóoldalra

Oroszi Miklósné óvodapedagógus

"Margit óvónéni 1980 áprilisában került a 11. számú Napköziotthonos Óvodába, a mai nevén Kincskereső Tagóvodába. Rövid ideig végezhette új csoportjában a munkát, mert az óvoda-összevonással áthelyezték a 10. számú óvoda (ma Mesevár Tagóvoda) egyik csoportjába. A gyest követően visszatért a 11-es óvodába, ahol a mai napig dolgozik.

35 év alatt sok minden történhet egy ember életében, így volt ez Margit óvónő esetében is. Lelkiismeretesen, szeretettel gondoskodott a rábízott gyerekekről. Kimagasló kézügyessége, kreativitása a csoport esztétikumán és a gyerekek rajzkészségén is meglátszott. Folyamatosan képezte magát, részt vett a pedagógusok intenzív továbbképzésén, Kecskeméten. Az ott látott-hallott-tanult új ismereteket sikeresen beépítette a mindennapi munkájába, tapasztalatait pedig átadta kollégáinak.

Mindig érzékenyen reagált a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek problémáira, minden tőle telhetőt megtett helyzetük javítása érdekében. Évekig felelősséggel végezte az intézmény gyermekvédelmi munkáját. Több tanfolyamon, továbbképzésen bővítette ismereteit e témában. Közben vezetőhelyettesi megbízást kapott. A csoportos munka mellett nem kis feladat és felelősség a naprakész dokumentáció, a precíz és áttekinthető táblázatok, tervek elkészítése. Új kihívásként közoktatási szakvizsgát tett. 

Oroszi Miklósné vezetőként is megmaradt kedves, együttérző, segítőkész kollégának. Megbízható, lelkiismeretes, a gyerekek érdekeit szem előtt tartó pedagógus, akinek 40 éve töretlen szorgalom jellemzi munkáját.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a kimagasló színvonalon és hivatástudattal végzett tevékenységének elismeréseként a Dunaújváros Oktatásügyéért Díjat Oroszi Miklósné óvónő részére adományozta."

 

Forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja >>

Díjak, kitüntetések:

2015 - Dunaújváros Oktatásügyéért

Kapcsolódó linkek: