Vissza a nyitóoldalra

Dömötörné Gráczer Erika pedagógus, tanár

"Tanári pályáját 1975-ben kezdte Dániel-telepen, akkor még képesítés nélküli nevelőként. A pedagógus pálya iránt érzett elhivatottsága sarkallta a tanári végzettség megszerzésére. 1980-ban szerezte meg magyar-orosz szakos tanári diplomáját és 1982 óta dolgozik a Dózsa György Általános Iskolában.

Tanóráit a szakmai-pedagógiai hozzáértés, következetesség és folyamatos megújulás jellemezte. Fogékony minden új iránt, kezdeményező és állandó önképzéssel igyekszik ismereteit, tudását bővíteni.

Tanítványai évről évre eredményesen szerepeltek a városi magyar és idegen nyelvi vetélkedőkön és rendszerint dobogós helyet szereztek a megyei „Hogy is írjuk?”, a „Szép magyar beszéd” és a „Nyelvünkben élünk” versenyeken.

Karakteres egyéniségére, munkabírására, jó szervezőkészségére már első munkahelyén is felfigyeltek: számtalan kirándulást, versenyeket, vetélkedőket szervezett. Kimagaslóan jó szervezőképességének és agilitásának köszönhetően a Dózsába érkezve hamarosan csapatvezető lett és itt is számtalan programot bonyolított le az iskola és a város tanulói részvételével.

Tudását, tapasztalatát szívesen megosztja a főiskolai hallgatókkal és kollégákkal, bemutató órákat és előadásokat is tartott, gyakorló és leendő pedagógusokat mentorált és továbbképzéseket vállalt az iskolában és más intézményekben is.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű és elhivatott pedagógusi tevékenysége elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Dömötörné Gráczer Erika tanárnő részére adományozta."

 

Forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja >>

Díjak, kitüntetések:

2015 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

Kapcsolódó linkek: