Vissza a nyitóoldalra

Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Mozgásszervi Rehabilitációs Osztálya

2012. július 1-jén Dunaújvárosban a Szent Pantaleon Kórház épületében kezdte meg működését egy új osztály, Mozgásszervi Rehabilitáció néven, 15 ággyal, ahol vegyes profilú mozgásszervi rehabilitációt végez. Vezetésére Dr. Schrobár Hajnalka kapott megbízást, főnővére Tóth Istvánné Csepecz Zsuzsanna, osztályos orvosa Dr. Elek Attila reumatológus lett. Kezdetben az osztályt a Traumatológia Osztály „B” szárnyán helyezték el és a traumatológián dolgozók látták el a betegeket, majd 2013 februárjában az osztály a főépület földszint „B” szárnyára költözött és immár önálló osztályként működött, és működik ma is. 2013-tól 2014-ig az osztályon dolgozott részállásban Dr. Gujás Márta reumatológus főorvos. 2015 januárjától az osztály orvosa Dr. Berkics Katalin.

A Mozgásszervi Rehabilitációs Szakambulancia heti 13 órában biztosít járóbeteg-ellátást, szakrendelést. Működését 1994-ben kezdte meg Dr. Barcsa Csaba főorvos vezetésével a II. számú Rendelőintézetben, asszisztense Prajda Istvánné, Évike volt. 2004 szeptemberétől dolgozott a szakrendelésen Dr. Schrobár Hajnalka, aki a mai napig ellátja ezt a feladatot. A II. számú Rendelőintézet bezárása után az ambulancia az Élményfürdőben működött, majd a Szent Pantaleon Kórház épületében különböző helyeken, legtöbbet a Traumatológiai Osztály „B” szárnyán az Ortopédiai szakrendeléssel egy helyiségben. A 2015-ben átadott új Technikai Tömbben végleges helyére került. Heti 3 óra szakrendelés a kulcsi telephelyen működik, szolgálva ezzel a kistérségi és környékbeli mozgáskorlátozott betegek helyben történő ellátását is.

Az osztály kollektívája nap mint nap kiszolgáltatott, szinte mozgásképtelen emberek talpraállításáért küzd. Emberi magatartásukkal, szeretetükkel bátorítják a sokszor életkedvét is elveszített idős embereket.

A hosszú időn át végzett felelősségteljes és lelkiismeretes, humánus tevékenységük elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a „Dunaújváros Egészségügyéért díjat” a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának kollektívája részére adományozta.

Forrás: Dunaújváros Online >>

 

Díjak, kitüntetések:

2015 - Dunaújváros Egészségügyéért Díj