Vissza a nyitóoldalra

Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Ideggyógyászati Osztálya

Az osztályon az organikus neurológia teljes profilját látják el. Jelenlegi orvosgárdája: Dr. Zsolnai Mária, Dr. Gergely Szilvia, Dr. Kercso Anca Nicoleta, Dr. Tóth Mária, Dr. Okos Kinga, Dr. Szakály Mária és Dr. Balogh Erzsébet. Az 1980-as évek végétől, az országban szinte elsőként valósították meg (helyben) az idegsebészeti szakrendelést, Dr. Major János főorvos segítségével. Az Ő patronálásával számos fiatal idegsebész szerzett az osztályon gyakorlatot, mely kapcsolatok jelenleg is élnek még.

A stroke-os betegek korai rehabilitációjához szükséges folyamatokat rövid idő alatt kialakította az osztály, mely eljárás az egyes szakaszaihoz igazított különleges segédeszközök és terápiás eszközök alkalmazásával megkönnyítik a betegek számára a mindennapokat és hozzájárulnak az aktivitás helyreállításához. A stroke-os betegek számára a 80-as évektől segítséget ad a logopédusként dolgozó Takácsné Csór Marianna, a pszichológus Csernus Ildikó, Dr. Csór Gabriella, Bozsits Angéla, jelenleg pedig Barna Gabriella. A kezdetektől gyógytornász team dolgozik az orvosok mellett, a rehabilitációs team vezetője, Vinis Zsuzsanna.

1996 óta Gurubi Mariann az osztályos főnővér. Az osztály szakdolgozói rendszeresen részt vesznek a kórházi tudományos és országos értekezletein, előadásokkal. Az orvosok is rendszeresen szerepeltek a kórházi rendezvényeken, valamint a Fiatal Neurológusok Országos Fórumán.

Az orvosok osztályos munkájuk mellett látják el a járóbeteg-szakellátás feladatait is. Tartósan az I-es Rendelőintézetben zajlott a szakrendelés, majd a IV. emeleti Ideggyógyászati osztályon, jelenleg pedig az új, technikai tömb épület földszintjén.

A több évtizeden keresztül kimagasló szakmai hozzáértéssel végzett tevékenységük, a lelkiismeretes gyógyító munkájuk elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a „Dunaújváros Egészségügyéért díjat” a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Ideggyógyászati Osztályának kollektívája részére adományozta.

Forrás: Dunaújváros Online >>

 

Díjak, kitünftetések:

2015 - Dunaújváros Egészségügyéért Díj