Vissza a nyitóoldalra

Késmárky Péter önkéntes

Késmárky Péter dunaújvárosi polgár az elmúlt esztendőben azzal a szándékkal fordult Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatához, hogy segíteni szeretné a városban lévő forgalmas gyalogátkelőhelyek közlekedési biztonságát.

Mint azt akkor elmondta, úgy gondolta, ne csak kérjen a helyi önkormányzattól, hanem ha lehetőségében áll, adjon is valamit, szeretetből. Bár több ilyen figyelemfelhívó jelzés volt már akkor is a városban, de úgy gondolta, vannak még olyan helyek, ahol szintén hasznos lenne az ilyen táblák kihelyezése. Ezért vágott neki a munkának, mert szeretett volna segíteni. Késmárky Péter a Városüzemeltetési Igazgatósággal és a körzet önkormányzati képviselőjével egyeztetve és együttműködve, kiválasztott 8 átkelőhelyet a Béke városrészben, ahol saját költségén helyeztetett el figyelemfelhívó gyalogátkelőhely jelzéssel ellátott táblát.

A közbiztonság érdekében mutatott példaértékű tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Közbiztonságáért Díjat Késmárky Péter részére adományozta.

Forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja >>

Díjak, kitüntetések:

2016 - Dunaújváros Közbiztonságáért díj