Vissza a nyitóoldalra

Kecskés Rózsa gyógypedagógus, intézményvezető

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány vezetőjének, Kecskés Rózsa igazgató asszonynak  fő tevékenysége a fogyatékkal élők napközi, ápoló, illetve átmeneti otthonának és a támogató szolgálatnak a vezetése.

Az óvodapedagógusi végzettségének megszerzését követően, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán képezte tovább magát, és elsőként gyógypedagógiai tanári képesítést, majd szociális menedzser képesítést szerzett. Ezt követően az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen tette le felsőfokú szociális szakvizsgáját. Így tehát képzettségét tekintve gyógypedagógus, szociális menedzser, szervezetfejlesztő szupervizor, jogi szakokleveles ellátottjogi jogvédő egy személyben, aki minden nap, tevékenységének minden formájában az esélyegyenlőség megteremtéséért küzd.

Kecskés Rózsa 1974-ben kezdett dolgozni először az oktatás, 1990-től pedig a szociális területen. 1990-ben a közreműködésével jött létre a város első rendszerváltás utáni intézménye, az Értelmi Fogyatékosok Napköziotthona, a későbbi Jószolgálati Otthon elődje. Élethivatása lett a sérültek, elesettek fejlesztése, segítése. 1994-2010 között Dunaújváros MJV Önkormányzatának szociális bizottságát vezette. Politikai tevékenységét szakpolitikusként végezte, szem előtt tartva Dunaújváros lakosságának szociális ellátásokra vonatkozó igényeit.

Első eredménye az időseket ellátó Szociális Otthon méltó körülmények közé költöztetése volt, a korábbi ún. „papír szálló” épületébe. Ezt a hajléktalan ellátás korszerűsítése követte, majd a családok átmeneti otthonának és a fogyatékosok bentlakásos ellátásának kialakítása. Regnálása alatt elérte, hogy szinte teljesen kiépült Dunaújváros szociális ellátórendszere, ezáltal nemzetközi és országos elismertséget is szerzett városunknak.

A VIII. Nemzetközi SZIME konferencia résztvevőjeként francia, szerb, román, szlovák miniszterek, de további szakpolitikusok, így Soltész Miklós államtitkár úr, vagy Jószolgálati Nagykövetként Bekk Mária, és Kövér László házelnök úr is kifejezte személyes látogatásával az igazgató asszony szakmai munkájának elismerését.

A több évtizedes példaértékű és humánus szakmai munkájának, a szociális területen, az esélyegyenlőség érdekében kifejtett áldozatos tevékenységének elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Dunaújváros Díszpolgára kitüntető címet Kecskés Rózsa igazgató asszony részére adományozta.

Forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja >>

és Dunaújvárosi Hírlap Online >>

Díjak, kitüntetések:

2016 - Dunaújváros Díszpolgára

Kapcsolódó linkek: