Vissza a nyitóoldalra

Móricz Zoltánné fodrász

"Móricz Zoltánné az általános iskola elvégzését követően, már 14 évesen Dunaújvárosba utazott, hogy a választott fodrász szakmáját elvégezhesse. 1964-ben sikerrel zárta szakmunkás vizsgáját, és az akkori Vegyesipari Vállalatnál kezdett el dolgozni. Szeretett szakmáját azóta is, immár 54 éve töretlenül végzi. Számtalan szakmai továbbképzésen is részt vett, hogy vendégeinek mindig divatos frizurákat készíthessen. Oktatói képesítést és mestervizsgát is szerzett, így vállalta szakmunkástanulók gyakorlati képzését is. Móricz Zoltánné 20 évig dolgozott a Vegyesipari Vállalatnál fodrászként, ahol üzletvezető lett. 1982-ben aztán komoly elhatározás révén, belevágott a magánvállalkozás világába. Mintegy 30 éve a Dózsa György út állandó „Szépésze”, az Erzsébet Szépségszalonban. A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara is elismerte a szakmában eltöltött mintegy 50 éves kimagasló színvonalú tevékenységét. Szakmai gyakorlata, széles vendégköre, közvetlen személyisége miatt a helyi fodrászok „ikonjának” nevezik. Nyugdíj mellett is dolgozik, a vendégei nagy örömére. Móricz Zoltánnét, Erzsikét szinte mindenki ismeri a városban, nyitottsága és kedvessége áthatja tevékenységét!

Dunaújváros közgyűlése a városunkban végzett több évtizedes lelkiismeretes és a közösség számára példaértékű tevékenységének elismeréseként a „Dunaújvárosért Díjat” Móricz Zoltánné részére adományozta."

 

Díjak, kitüntetések:

2016 - Dunaújvárosért díj

Forrás: Amikor a magyar szabadságvágy a felszínre tört (Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja)

Kép forrása: Ötven éve szeretett szakmájában dolgozik Móricz Zoltánné Erzsike (Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara honlapja)