Vissza a nyitóoldalra

Tóth Imre sportvezető

"Tóth Imre neve az elmúlt években összeforrt a dunaújvárosi sporttal, a dunaújvárosi labdarúgással. Dunaújváros sportjának fejlesztése érdekében végzett szakmai tevékenysége nem csak a labdarúgás terén, hanem más sportágak területén is elismerésre méltó, nagyszerű kapcsolatot ápol a város szinte valamennyi sportágának vezetőivel és sportolóival. Tóth Imre, aki nagyszerű sportember és igazi közösségért felelősséget vállaló vezető, Dunaújváros jó hírnevét öregbíti nemzetközi és hazai porondon egyaránt, értékeket közvetít és ad át a fiatalabb generáció számára. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának vezetőjeként számtalan jótékony akciót kapcsolt össze a sporttal és vitt sikerre, de koordinálja a Női Bizottság elnökeként a hölgyek kispályás bajnokságát is, és nagyszerűen működteti a Carissa Sportegyesületet is. A város sportéletének fejlesztése, sporthagyományok teremtése, emlékezetes rendezvények megálmodása és létrehozása, valamint az egészséges életmód iránt mutatott motiváló tevékenysége a helyi közösséget szolgálja.

Dunaújváros sportéletében mutatott példamutató és lelkiismeretes aktivitása, a közösségért végzett kiemelkedő színvonalú tevékenysége révén, méltán érdemelte ki városunk lakosságának megbecsülését, melynek elismeréseként Dunaújváros közgyűlése a Dunaújvárosért díjat Tóth Imre részére adományozta."

Tóth Imre a díj átvétele után így nyilatkozott: "Nagyszerű és egyben felemelő érzés a „Dunaújvárosért” díjat megkapni. Ahogy a díj nevében is benne van, a döntnökök úgy látták, hogy Dunaújvárosért, a város lakóiért tudtam eredményesen dolgozni. Rendkívül illusztris társaságba kerültem, mint díjazott, ami egyben arra is kötelez, hogy a jövőben még jobban, még nagyobb erővel tegyem a dolgom, és úgy éljem mindennapjaimat, hogy bizonyítsam, ez az elismerés jó helyre került. Természetesen sokaknak tartozom köszönettel, hiszen ez a díj, csak látszólag egyéni jutalom. Nagyon sokaknak járna belőle egy-egy kis szelet. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségben dolgozó munkatársaimnak, az elképzeléseimet segítőknek, a kitűzött célok megvalósításában közreműködő támogatóknak, és nem utolsó sorban a kispályás labdarúgóknak, csapatvezetőknek. Köszönöm tehát mindenkinek, aki hozzásegített ahhoz, hogy ezt a díjat átvehettem."

Díjak, kitüntetések:

2016 - Dunaújvárosért díj

Forrás: Amikor a magyar szabadságvágy a felszínre tört (Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja)

„Dunaújvárosért” díj – Tóth Imre (Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség honlapja)

Kép forrása: „Dunaújvárosért” díj – Tóth Imre (Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség honlapja)