Vissza a nyitóoldalra

Tiszamarti Sámuel Miklós, dr. orvos

"Dr. Tiszamarti Sámuel Miklós az általános iskolát Dunaegyházán, középiskolai tanulmányait Dunaföldváron végezte. A Szegedi Orvostudományi Egyetem elvégzését követően 1976-ban avatták doktorrá.

Pályafutását a dunaújvárosi kórház fül-orr-gégészeti osztályán kezdte és 1978-ban sikeres fül orr-gégészeti szakvizsgát tett. 19 évet töltött az osztályon, majd elhagyta a kórházat és új területen igyekezett kibontakoztatni tehetségét.

Az ISD Dunaferr Zrt-nél 1995 óta dolgozik foglalkozás-egészségügyi orvosként, 1996-ban audiológiából, 1997-ben foglalkozás-egészségügyből szakvizsgázott. Főorvosnak 1999-ben, majd intézetvezető-főorvosnak 2002-ben nevezték ki. 2009-ben pedig a háziorvosi rezidensi vizsgáját is eredménnyel zárta.

Szakmai felkészültsége, kimagasló tevékenysége mindenki számára példaértékű. Kollégáival lojális és következetes. Nyugdíjazását követően jelenleg is aktívan dolgozik, családja és öt unokája teszi még boldogabbá a mindennapjait.

Dunaújváros MJV Közgyűlése, a több évtizedes kimagasló és példaértékű szakmai tevékenysége, a közösségért végzett maradandó munkája, és emberi nagysága elismeréseként a „Dunaújvárosért Díjat” Dr. Tiszamarti Sámuel Miklós részére adományozta."

2017. január 16-án hunyt el.

Díjak, kitüntetések:

2016 - Dunaújvárosért díj

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

a kép forrása: A Pentelemed Kft. honlapja