Vissza a nyitóoldalra

Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Szemészeti Osztálya

A Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Szemészeti Osztályának szakmai munkáját dr. Sebestyén Margit vezeti 2003 szeptembere óta.

A főorvosnő érkezését követően megnövekedett a betegforgalom, mivel a műtéti repertoár bővülése a műtétek számának lényeges emelkedését eredményezte.

A gyógyító, ápolói munkát 26 dolgozó végzi az osztályon, közülük 9 orvos, 15 szakdolgozó és 2 adminisztrátor. Az osztály jól képzett orvosai és szakdolgozói magas szintű, lelkiismeretes szakmai munkát végeznek. A jó munkahelyi légkör, a szakma szeretete és az elhivatottság jellemzi a kollektíva tevékenységét. A közelmúltban hazánkban először végzett endoszkópos vitrectomia, úgynevezett „üvegtest” műtétet dr. Radó Gábor neves szemsebész, aki szerint az osztály nagyon jó felszereltsége a magas szakmai színvonallal párosul.

A műtői kapacitás és a megfelelő orvoslétszám következtében a várólistát jelentősen csökkenteni tudták. A napi 15-16 betegfelvétel és ugyanannyi hazabocsátás, a betegfelvételi adminisztráció gyors lebonyolítása, a jó műtéti előkészítés és sikeres műtétek, majd a műtét utáni teendők ellátása igen nagy szervezettséget és jó team munkát igényel. Az osztályt az egészségügyi szakemberekből álló Fejér Megyei Egyeztető Irányító Bizottság megyei vezető osztállyá minősítette.

Az orvosok és ápolók fáradtságot nem kímélve törődnek a betegekkel, mely mindenki számára példaértékkel bír. A betegek a hallottak és látottak alapján érzik, hogy jó helyen, biztonságban vannak, ahol tisztelik őket és törődnek velük.

A kimagasló szakmai színvonalon végzett felelősségteljes és lelkiismeretes tevékenységük elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a „Dunaújváros Egészségügyéért díjat” a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Szemészeti Osztályának kollektívája részére adományozta.

Forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja >>

Díjak, kitüntetések:

2016 - Dunaújváros Egészségügyéért Díj