Vissza a nyitóoldalra

Kollár Edit óvodapedagógus

"Kollár Edit a Római Városrészi Tagóvoda óvodapedagógusa, közel negyven éve lelkiismeretesen, rendkívül innovatív módon végzi munkáját. Impulzív és színes egyéniségével meghatározó személyisége az óvodai ágazatnak.

Elévülhetetlen érdemei vannak a bábmunkaközösség megalapításában. Évek óta vezetője a Dunaújvárosi Óvoda Kézműves – és Báb munkaközösségnek, továbbá egy személyben dramaturg, rendező és színész is.

Elsősorban az ő nevéhez fűződnek azok a szenzációs színházi előadások, amelyek nemcsak házon belül örvendeztették meg a gyermekeket, hanem a város más óvodásainak, kisiskolásainak is felejthetetlen élményt nyújtottak.

A gyermekek mellett a felnőttek előtt is megcsillantotta tehetségét a pedagógusnapi rendezvényeken, illetve az Országos Óvodapedagógiai Napokon több alkalommal is felléptek.

Tevékenyen részt vett a város kulturális életében, a Bartók Kamaraszínház – és Művészetek Háza „Szalakóta” bábcsoport tagja volt 7 évig.

Egyénisége és példamutatása, pedagógiai munkája élen jár a fiatalok, pályakezdő kollégák körében. A szakmában neve van, szülők körében rendkívül népszerű, közösségformáló szerepe meghatározó mind a felnőttek és mind az ifjúság körében.

Dunaújváros MJV Közgyűlése 2017-ben Dunaújváros Ifjúságáért díjat adományozott számára.

Dunaújváros Közgyűlése a példaértékű hivatástudata és lelkiismeretes pedagógiai tevékenysége elismeréseként a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa Díjat Kollár Edit óvodapedagógus részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

kép forrása: Dunaújváros Hírlap Online

Díjak, kitüntetések:

2017 - Dunaújváros Ifjúságáért Díj

2018 - Dunaújváros Érdemes Pedagógusa