Vissza a nyitóoldalra

Major Kornélia pedagógus, szolfézs és cselló tanár

"Major Kornélia Nagykanizsán született. 1977 óta egy munkahelyen, a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskolában dolgozik, szolfézs és cselló tanárként.

A zenével való kapcsolata már óvodás korában elkezdődött, majd a szülővárosában lévő általános iskolában működő zeneiskolába járt gordonka szakra. 1970-ben ebben az irányba orientálódva sikerrel felvételizett a Pécsi Művészeti Szakközépiskolába, majd diplomáját a Pécsi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zeneiskolai Tanárképző Tagozatán szerezte, gordonka, szolfézs és általános iskolai ének tanár szakon.

A 40 év, amit a pályán eltöltött igen mozgalmas volt. Kezdetben a város környéki településekre is járt tanítani, s minden iskolában kiemelkedő munkát végzett. Nemcsak az elméleti tantárgy oktatását űzi magas szinten, de hangszeres tanárként és zenészként is példamutató munkát végez. Aktív tagja volt hosszú évekig a Dunaújvárosi Szimfonikus Zenekarnak, s növendékei közül is szép számmal kerülnek ki a mai napig zenekari tagok. Hosszú éveken át nagy gondot fordított az utánpótlás nevelés korai elindítására, s óvodás korú gyerekeknek tartott zene-ovi foglalkozásokat.

Az iskola fennállása alatt közel 20 évig volt igazgató helyettes, ma tanszékvezetőként irányítja a szolfézs tanszakot.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a kimagasló szakmai színvonalon végzett tevékenysége, példaértékű hivatástudata elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Major Kornélia tanszakvezető asszony részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

kép forrása: Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola honlapja

Djíak, kitüntetések:

2017 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem