Vissza a nyitóoldalra

Ferencziné Zentai Erzsébet óvodapedagógus

Ferencziné Zentai Erzsébet a Margaréta Tagóvoda fennállása óta, immár negyven éve dolgozik alapító tagként az óvodában.

Pálya iránti szeretet és hivatástudat jellemzi munkáját, melyet mindig nagyfokú igényességgel és lelkiismerettel végez. Szakmai munkája kiemelkedő. Tanfolyamok, továbbképzések sorát végezte el azzal a céllal, hogy minél magasabb szinten végezhesse feladatát. Minden kisgyermekben meglátja a csodát, és képességeihez mérten, nagyon nagy türelemmel, egyénileg fejleszti őket. A képzéseken tanultakat kiemelkedően magas színvonalon hasznosítja a normál fejlődésű és a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésében egyaránt. Elsők között vállalta fel városunkban a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelését, különösen kiemelve a magatartászavarral küzdő gyermekeket.

Óvodai Matematika Munkaközösség tagjaként számos sikeres bemutató foglalkozást tartott éveken keresztül a megye óvodapedagógusainak. Pályázatírásokkal segítette az óvoda eszköz fejlesztését. Személyisége, embersége, akaratereje példaértékű.

Több évtizeden keresztül az óvoda gyermekvédelmi felelőseként a veszélyeztetett és hátrányos helyzetű gyermekekkel és szüleikkel foglalkozott. Maximális empátiával kezeli a nehézsorsú gyermeke ügyeit. Kollégái munkáját is hatékonyan segíti a bajok feltárásával, családtámogatással, egy-egy problémás helyzet megoldásával, illetve a megfelelő szakemberhez irányítással.

A szülők és gyermekek körében is nagyon népszerű. A szülők nagy bizalommal fordulnak felé, érzik, tudják, hogy gyermekük olyan óvodapedagógus kezében van, aki szakmailag, és emberileg is a legjobbat igyekszik adni gyermeküknek. A gyermekek pedig az anyai szív melegségét élhetik újra, ha vele tevékenykednek.

Mindig szívesen vállal a közösségért plusz feladatokat, közösségi ember. Báb munkaközösség tagja volt évtizedeken keresztül, számtalan kedves szereppel örvendeztette mega város bölcsődéseit, óvodásait. A Tagóvoda hírnevét öregbítve más településeken is szerepelt mesejátékokban.

Valamennyi pedagógustársa elismeri az ő munkáját, segítőkészségét, szakmai tudását. Az óvodapedagógusi pálya iránti szeretet, alkotó pedagógiai munkája mindenkor példaértékű a nevelőtestület előtt. Olyan tudással rendelkezik, amely követendő minta a fiatalabb generáció számára.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a kimagasló színvonalon és hivatástudattal végzett példaértékű tevékenységének elismeréseként a Dunaújváros Oktatásügyéért Díjat Ferencziné Zentai Erzsébet óvodapedagógus részére adományozta.

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Djíak, kitüntetések:

2017 - Dunaújváros Oktatásügyéért díj