Vissza a nyitóoldalra

Beregi Istvánné, dr. pedagógus, tanár

"Dr. Beregi Istvánné pedagógus 1981-ben diplomázott a Kecskeméti Óvónőképző Intézetben levelező tagozaton. Már tanulmányai idején is a dunaújvárosi 26-os számú Óvodában alkalmazták. 1986-ban került a Gárdonyi Géza Általános iskolába. Napközis nevelőként dolgozott, közben pedig a Kaposvári Tanítóképző Főiskola levelező tagozatán tanult. 1989-ben kapott tanítói diplomát. Ebben a tanévben a Szórád Márton Általános iskola dolgozója. 1990-től az intézmény bezárásáig az Aranyvölgyi Általános Iskola pedagógusa. 1996-ban került áthelyezéssel a Dózsa György Általános Iskolába.

Szakmai munkáját felkészültség, alaposság, sokoldalúság és magas színvonal hatotta át. Színes, különleges egyéniségére szívesen emlékeznek vissza tanítványai.

Már az Aranyvölgyi Általános Iskolában kapcsolatba került a művészetekkel. Először balettos osztályai voltak, majd az Értékközvetítő és Képességfejlesztő Programba kapcsolódott be.

Az elmúlt évtizedekben folytatott kitartó munka eredményeként az ÉKP (azaz Értékközvetítő és Képességfejlesztő Program) művészeti vezetője lett.

Magas színvonalú szakmaiságát számos tanfolyammal alapozta meg. Elvégezte a Budapesti Bábszínház bábtanfolyamát, valamint számos, a művészet műveltségi területhez tartozó továbbképzéseken vett részt. A hétköznapokon ezeket az ismereteket beépítette munkájába. Nap, mint nap elvarázsolta tanulóit, a tananyag köré egy mesevilágot épített fel.

A szülők is bizalommal, szeretettel fordultak felé. Minden ötletét nagy lelkesedéssel támogatták, ha kellett díszletet építettek, ha kellett jelmezt varrtak. És az áldozatos, kitartó munka meghozta gyümölcsét. Amelyik versenyen elindult, onnan minden díjat elhozott. Nemcsak rendezte az előadásokat, hanem ő írta a forgatókönyveket is.

Az elmúlt húsz évben kimagasló színvonalú karácsonyi műsorok, gálák, iskolanyitogatók, szülők napi színdarabok születtek. Művészi stílusa egybeforrt az iskola arculatával.

A majdnem 40 éves munkáját a kimagasló szakmaiság, a magas színvonalú művészet mellett az emberség, az empátia, az értékteremetés és értékközvetítés jellemezte. életpályája minta és mérce a kollégák és a tanulók számára egyaránt.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű és több évtizedes elhivatott pedagógusi tevékenységének elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Dr. Beregi Istvánné pedagógus részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Djíak, kitüntetések:

2017 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem